Kinietiškai vištienai reikės: 400 gr vištienos filė; 4 apelsinų; sojos padažo; alyvuogių aliejus; šaukšto medaus; krakmolo, druskos.
Vištienos file supjaustykite mažais gabalėliais, įtarkuokite nepilną arbatinį šaukštelį imbiero, įpilkite 4–5 šaukštus sojos, šaukštą apelsino žievelės ir palikite 20 minučių marinuotis.
Vištieną apvoliokite kruopščiai krakmole. Įkaitintoje keptuvėje per kelis kartus apkepkite vištieną. Iškeptą sudėkite ant popierinio rankšluosčio. Išspauskite apelsinų sultis, ištirpinkite juose šaukštą krakmolo.
Į keptuvę supilkite sultis, nuolat maišykite, pilkite kelis šaukštus sojos, medų ir maišykite, kol padažas ims tirštėti ir karamelizuotis, tai užtruks iki 15–20 min. Tuomet suberkite vištieną, gerai permaišykite, išjunkite ugnį ir leiskite kelias minutes susidraugauti su padažu. Patiekite su ryžiais. Skanaus!