Porcijos 6. Užtruksite apie 40 min.
- 1 kg bulvių;
- 5 v. š. bulvių krakmolo;
- 100 ml verdančio vandens;
- Druskos pagal skonį;
- Žiupsnis juodųjų pipirų;
- Šlakelis aliejaus.
- 500 g virto kumpio (aš naudoju kiaulienos);
- 1 svogūnas;
- 1 kiaušinis.
Bulves išverdame su lupena iš vakaro ir paliekame atvėsti. Kitą dieną bulves nulupame, sumalame, beriame druskos, krakmolą. Užpilame verdančiu vandeniu, kad krakmolas taptų glitnus. Sumaišome tešlą ir atidedame į šalį, kol ruošime įdarą.
Kumpį sumalame. Svogūną nulupame, supjaustome smulkiais gabalėliais ir pakepiname aliejuje. Į maltą mėsą, mušame kiaušinį, beriame pipirų, druskos, pakepintą svogūną. Masę gerai išmaišome. Užkaičiame virti puodą su pasūdytu vandeniu.
Šlapiomis rankomis formuojame cepelinus. Dedame į puodą ir verdame iki 10 min (kai cepelinai išplauks į paviršių). Valgome, kas kaip labiausiai mėgstame su grietine, ar su spirgučių padažu.











































































































































































































































































































