• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kiaušinienė – tas patiekalas, kurį daugelis išmoksta gaminti pirmiausia. Jai nereikia daugelio ingredientų ir gamybos procesas tetrunka kelias minutes. Todėl daug kam gali kelti nuostabą, kad žymių virtuvės šefų teigimu, šį pusryčių patiekalą dauguma gamina klaidingai.

Kiaušinienė – tas patiekalas, kurį daugelis išmoksta gaminti pirmiausia. Jai nereikia daugelio ingredientų ir gamybos procesas tetrunka kelias minutes. Todėl daug kam gali kelti nuostabą, kad žymių virtuvės šefų teigimu, šį pusryčių patiekalą dauguma gamina klaidingai.

REKLAMA

Italai tikina, kad į kiaušinienę pilti pieną – neatleistina klaida. Dar keisčiau – maisto tyrėjo Altono Browno teigimu, į kiaušinius būtinai reikėtų įmaišyti lašelį majonezo. Jis sako, kad taip kiaušinienės konsistencija bus labiau kreminė ir ji bus daug skanesnė.

Savo knygoje „Everyday Cook“ Altonas rašo, kad majonezą įmaišyti reikia dar prieš kiaušiniams baigiant kepti. Prieš sumaišydamas kiaušinius jis įdeda viena arbatinį šaukštelį majonezo ir vieną arbatinį šaukštelį vandens. Virtuvės šefas mentele mišinį keptuvėje perlenkia ir taip išgauna švelniausią konsistenciją, rašoma dailystar.co.uk.

Kodėl toks ingredientų derinys suteikia ypatingo skonio? Profesionalus virtuvės šefas paaiškino: „Kiaušinienė iš esmės yra emulsija, todėl aš pagalvojau, kodėl gi nepagerinus jos tekstūros dar viena emulsija?“

Bet jei majonezo nemėgstate, nesijaudinkite – pasirodo, jis reikalingas tik tam, kad kiaušiniams suteiktų šilkinės konsistencijos. Kadangi jo dedamas tik vienas šaukštelis, majonezo skonio kiaušinienėje nė nepajusite.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų