• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kiaušinienė – vienas populiariausių ir paprasčiausių patiekalų, kurį lengvai galima pritaikyti įvairiems skoniams, be to, tai puikus patiekalas skubantiems ryte. Nors daugelis turi savo būdus, kaip ją paruošti, Jamie Oliveris atskleidė savo paslaptį, kaip pasigaminti tobulą kiaušinienę.

Kiaušinienė – vienas populiariausių ir paprasčiausių patiekalų, kurį lengvai galima pritaikyti įvairiems skoniams, be to, tai puikus patiekalas skubantiems ryte. Nors daugelis turi savo būdus, kaip ją paruošti, Jamie Oliveris atskleidė savo paslaptį, kaip pasigaminti tobulą kiaušinienę.

REKLAMA

Garsusis virtuvės šefas sako, kad nereikia pilti pieno ar grietinėlės, kad kiaušinienė būtų itin puri – paslaptis slypi kituose triukuose.

Kiaušinienė – be pieno

Kiaušinienė ant skrebučio – vienas paprasčiausių ir skaniausių pusryčių patiekalų bei klasikinis vėlyvųjų pusryčių patiekalas, kurį savaitgalį mėgsta daugelis.

Nors kiekvienas turi savo individualų gaminimo būdą, virtuvės šefas Jamie Oliveris atskleidė, kad kiaušinienę daugelis gaminame neteisingai. Eksperto teigimu, iš tikrųjų nereikia nei pieno, nei grietinėlės, kad kiaušiniai būtų purūs.

REKLAMA
REKLAMA

Vaizdo įraše „Kaip pasigaminti tobulą kiaušinienę“ garsusis šefas giria šį receptą, nes jis „greitai paruošiamas“ ir puikiai tinka, kai reikia skubėti. Paklaustas apie tai, kokios rūšies kiaušinius naudoti, Jamie paaiškino: „Vištos kiaušiniai yra skaniausia ir pigiausia genialių baltymų forma planetoje – faktas.“

REKLAMA

Pasak jo, naminiai kiaušiniai yra „geriausias pasirinkimas“, nes jie yra ekologiški ir laisvai laikomų vištų. 

Kaip pasigaminti skaniausią kiaušinienę?

Norėdami pasigaminti tobulą Jamie Oliverio kiaušinienę, iš pradžių dubenyje suplakite kiaušinius su trupučiu druskos. Paimkite keptuvę ir ant vidutinės ugnies įdėkite didelį gabalėlį sviesto.

Supilkite kiaušinius į keptuvę ir greitai, maždaug kas penkias sekundes, mentele pamaišykite kiaušinius, skelbiama mirror.co.uk.

REKLAMA
REKLAMA

„Kai kas deda pieno, kai kas – grietinėlės, bet jei gaminate teisingai, jums to nereikia“, – sakė Jamie.

Jis papasakojo, kad norint išvengti kiaušinių perkepimo reikia nustumti kiaušinius į vieną keptuvės pusę. Jis taip pat pabrėžė, kad net ir išjungus kaitrą, kiaušiniai toliau keps, nes keptuvė vis dar bus įkaitusi.

„Kiaušinienę šaukštu dėkite ant skrebučių. Jei norite, patepkite skrebučius sviestu, bet nepamirškite, kad kiaušiniuose jau yra gabalėlis sviesto. Rezultatas? Nuostabaus grožio, bet vis dar minkštos tekstūros. Taigi, kiaušinienė paruošta – minkšta, skani, puri“, – pasidalijo šefas.

Ši kiaušinienė neabejotinai taps pusryčių stalo puošmena, be to, ji greitai ir lengvai pagaminama iš vos poros ingredientų, tad puikiai tinka taupantiems ir laiką, ir pinigus.

Kokios debilės verčia straipsnius apie pamiltus produktus?
Tai ne kiaušinienė,o keptas kiaušinis. Kiaušinienė kepama orkaitėje!!! Kiek kiaušinių,tiek stiklinių pieno. Prieš pilant pieną, kiaušinius išplakti! Sviesto gabalėliu indą ištepti. Pagal skonį druskos reikia įprasti. Skonis puikus, kepti 190 l .orkaitėj
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų