Šefas pasidalijo patarimais, kaip pagaminti tobulą kiaušinienę be papildomų nereikalingų ingredientų, t. y. pieno produktų. Išbandę teigia, kad ji išeina daug skanesnė, rašo mirror.co.uk.
Dėl recepto kilo daug diskusijų
Nors tradicinė išmintis teigia, kad norint gauti purią ir gardžią kiaušinienę būtina grietinėlė, pienas ar sviestas, vienas šefas tvirtina, kad galite lengvai pasigaminti kiaušinienę be šių produktų, kuri vis tiek lengvai slystų nuo šaukšto.
Priešingai nei daugelis virėjų, kurie daugiausia dėmesio skiria keptuvės kaitrai, šis ekspertas pabrėžia garų, laiko ir keptuvės pasirinkimo svarbą. Džeimsas iš maisto tinklaraščio „Fork and Twist“ dalijasi savo gudria gudrybe, kaip kaskart išgauti tobulą kiaušinienę.
Dėl kreminės kiaušinienės recepto kilo daug diskusijų: vieni prisiekinėja keptuvės, kad svarbiausia tinkamai įkaitinti keptuvę, kiti – kad būtina nuolat maišyti. Tačiau Džeimsas tai vadina laiko gaišimu, nes šie aspektai nepadės pagaminti trokštamo svajingo patiekalo.
Jis pataria: „Štai paslaptis: garai ir laikas. Pastatykite karščiui atsparų dubenį virš puodo su verdančiu vandeniu dugne ir atsargiai įmuškite kiaušinius.“
Jei kada nors bandėte ištirpdyti šokoladą ant viryklės, tikriausiai žinote šį metodą. Naudojant šį metodą kaiušinienei gaminti, labai svarbu, kad vanduo dubenyje būtų karštas, bet ne verdantis.
Džeimsas paaiškino, kad kai vanduo bus pakankamai karštas, kiaušinius galima „palengva virti, kol jie taps tiršti, kreminės konsistencijos ir gausis kiaušininė“.
Kiaušinienės gaminimo metu vanduo turi virti, o ne užvirti. Kiaušinius reikia maišyti retai, ypač pradžioje. Tačiau, kai kiaušiniai sutirštėja ir apkepa, juos reikia maišyti, kad neperkeptų. Džeimsas pabrėžė, kad baigiantis gaminimo procesui kiaušinių negalima palikti be priežiūros.
Jis pridūrė: „Pabaigoje jiems reikia skirti nemažai dėmesio. Nepalikite jų be priežiūros, nes taip jie greičiausiai perkeps.“
Patiko straipsnis? Užsiprenumeruokite mūsų naujienlaiškį ir gaukite svarbiausias dienos naujienas bei įdomiausius straipsnius kiekvieną darbo dieną 11 val. Tiesiai į Jūsų el. paštą!