• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ekspertas pasidalijo paprastu „kreminės“ tobulos kiaušinienės receptu, kuriam nereikia sviesto, pieno ar grietinėlės.

Ekspertas pasidalijo paprastu „kreminės“ tobulos kiaušinienės receptu, kuriam nereikia sviesto, pieno ar grietinėlės.

REKLAMA

Šefas pasidalijo patarimais, kaip pagaminti tobulą kiaušinienę be papildomų nereikalingų ingredientų, t. y. pieno produktų. Išbandę teigia, kad ji išeina daug skanesnė, rašo mirror.co.uk.

Dėl recepto kilo daug diskusijų

Nors tradicinė išmintis teigia, kad norint gauti purią ir gardžią kiaušinienę būtina grietinėlė, pienas ar sviestas, vienas šefas tvirtina, kad galite lengvai pasigaminti kiaušinienę be šių produktų, kuri vis tiek lengvai slystų nuo šaukšto.

Priešingai nei daugelis virėjų, kurie daugiausia dėmesio skiria keptuvės kaitrai, šis ekspertas pabrėžia garų, laiko ir keptuvės pasirinkimo svarbą. Džeimsas iš maisto tinklaraščio „Fork and Twist“ dalijasi savo gudria gudrybe, kaip kaskart išgauti tobulą kiaušinienę.

REKLAMA
REKLAMA

Dėl kreminės kiaušinienės recepto kilo daug diskusijų: vieni prisiekinėja keptuvės, kad svarbiausia tinkamai įkaitinti keptuvę, kiti – kad būtina nuolat maišyti. Tačiau Džeimsas tai vadina laiko gaišimu, nes šie aspektai nepadės pagaminti trokštamo svajingo patiekalo.

REKLAMA

Jis pataria: „Štai paslaptis: garai ir laikas. Pastatykite karščiui atsparų dubenį virš puodo su verdančiu vandeniu dugne ir atsargiai įmuškite kiaušinius.“

Jei kada nors bandėte ištirpdyti šokoladą ant viryklės, tikriausiai žinote šį metodą. Naudojant šį metodą kaiušinienei gaminti, labai svarbu, kad vanduo dubenyje būtų karštas, bet ne verdantis.

Džeimsas paaiškino, kad kai vanduo bus pakankamai karštas, kiaušinius galima „palengva virti, kol jie taps tiršti, kreminės konsistencijos ir gausis kiaušininė“.

REKLAMA
REKLAMA

Kiaušinienės gaminimo metu vanduo turi virti, o ne užvirti. Kiaušinius reikia maišyti retai, ypač pradžioje. Tačiau, kai kiaušiniai sutirštėja ir apkepa, juos reikia maišyti, kad neperkeptų. Džeimsas pabrėžė, kad baigiantis gaminimo procesui kiaušinių negalima palikti be priežiūros.

Jis pridūrė: „Pabaigoje jiems reikia skirti nemažai dėmesio. Nepalikite jų be priežiūros, nes taip jie greičiausiai perkeps.“

kelinta karta,asilai debilistai-durnaliugos,iseina,kur,pro duris-chujum
nesuprantamas kratinys, o ne gaminimo būdas. Iš pradžių lyg ir aišku: pastatyti dubenį ant puodo su verdančiu vandeniu ir įmušti kiaušinius. Toliau prasideda keistenybės. Pasirodo, kad vanduo dubenyje turi būti karštas, bet ne verdantis. Iš kur tas vanduo dubenyje? Viską vainikuoja nurodymas, kad vanduo turi virti, bet ne užvirti, Gal kas gali pasakyti, kaip gali virti neužviręs vanduo?
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų