• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kiaušiniai yra populiarus pusryčių produktas, nes juos galima ruošti įvairiais būdais. Kiaušinienė yra paprastas, bet skanus patiekalas, kurį galima paruošti per trumpą laiką. O kad kiaušinienė visada gautųsi puri ir  skani, pasinaudokite keletu naudingų patarimų.

Kiaušiniai yra populiarus pusryčių produktas, nes juos galima ruošti įvairiais būdais. Kiaušinienė yra paprastas, bet skanus patiekalas, kurį galima paruošti per trumpą laiką. O kad kiaušinienė visada gautųsi puri ir  skani, pasinaudokite keletu naudingų patarimų.

REKLAMA

„BBC Good Food“ pasidalino itin paprastu receptu, kurio sudėtingumas įvertintas kaip „lengvas“. Jų rekomenduojamą kiaušinienę sudaro tik trys ingredientai, todėl nereikės valandų valandas blaškytis po prekybos centrą ieškant reikalingų produktų.

Gamybos procesas nuo pradžios iki pabaigos užtrunka 20 minučių – tai puikus pasirinkimas skubantiems išalkusiems asmenims, kurie mėgsta kiaušinius. Be to, lengvai galite padvigubinti normą ir pasigaminti daugiau kiaušinienės, rašo express.co.uk.

„BBC Good Food“ teigė: „Išmokite pasigaminti tobulą kiaušinienę pagal šį paprastą receptą.“

Specialistai apibūdino šį patiekalą vos keliais žodžiais – jų teigimu, tai greiti pusryčiai, kuriuose gausu baltymų.

REKLAMA
REKLAMA

Šiuo gardžios kiaušinienės receptu pasidalino Billas Grangeris, savamokslis australų virtuvės šefas ir restoranų savininkas.

„BBC Good Food“ gerbėjai gyrė šį receptą. Viena moteris komentavo: „Kiekvieną kartą išeina labai puikiai – man ir mano šeimai ši kiaušinienė labai patinka!“

REKLAMA

Kita komentatorė pridūrė: „Puikus ir paprastas būdas gaminti kiaušinienę, o po to labai lengva susitvarkyti. Kaip tai gali nepatikti?“

Jums reikės: dviejų didelių kiaušinių; šešių valgomųjų šaukštų grietinėlės arba riebaus pieno; gabalėlio sviesto.

Kiaušinienės gaminimo eiga:

1. Kiaušinius, grietinėlę arba pieną ir žiupsnelį druskos lengvai suplakite iki vientisos konsistencijos mišinio;

REKLAMA
REKLAMA

2. Maždaug minutę laiko ant viryklės kaitinkite keptuvę, tada įdėkite gabalėlį sviesto ir leiskite jam ištirpti. Būkite atidūs, kad sviestas nepradėtų ruduoti, nes tai pakeis kiaušinienės spalvą;

3. Supilkite kiaušinių ir kitų ingredientų mišinį ir palikite 20 sekundžių pakepti nemaišydami. Praėjus 20 sekundžių, pamaišykite kiaušinienę mediniu šaukštu ar mentele, pakeldami ją nuo keptuvės dugno;

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

4. Prieš vėl maišydami ir pakeldami kiaušinienę nuo dugno, leiskite jai pakepti dar 10 sekundžių;

5. Kartokite šiuos veiksmus, kol kiaušiniai iškeps, tačiau nebus kieti. Nukelkite keptuvę nuo ugnies ir palikite trumpam pastovėti, kol pasibaigs kepimo procesas;

6. Kiaušinius dar kartą pamaišykite ir iš karto patiekite šią purią kiaušinienę.

B. Grangeris taip pat pateikė keletą patarimų, kad kiaušinienė visada išeitų tobula – jis rekomenduoja visada naudoti nelimpančia danga dengtą keptuvę ir medinį šaukštą, kad rezultatas būtų puikus, o po maisto gaminimo būtų lengva susitvarkyti.

Vargu, ar jau toks ir šefas, jei kepa tik taip. Sakyčiau, reikėtų ir tobulėti.
Čia ne kiaušiniene o omletas . Koks čia šefas jei tik toki buda težina .
Skaniausia kiaušinienę kepta ant kaimiškos krosnies, su parūkyta iš lasinukais įdedant svogūno, nepakartojamas skonis ir kvapas, nepalyginsi su šiua jovalu, čia jokia kiaušiniene, o paprastas omletass
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų