• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Puikiai žinau kad pamatę balą, kuriuo įvertinau šį restoraną, daugelis komentaruose reikšite savo pasipiktinimus. Tad šiame tekste didžiąją dalį dėmesio skirsiu tam, kad daugeliui paaiškinčiau, kodėl toks balas buvo skirtas už maistą, kuris mano nuomone buvo skanus.

26

Puikiai žinau kad pamatę balą, kuriuo įvertinau šį restoraną, daugelis komentaruose reikšite savo pasipiktinimus. Tad šiame tekste didžiąją dalį dėmesio skirsiu tam, kad daugeliui paaiškinčiau, kodėl toks balas buvo skirtas už maistą, kuris mano nuomone buvo skanus.

REKLAMA

Neseniai vienoje apžvalgoje jūsų klausiau – už kiek galima būtų pavalgyti vasarą Šventojoje. Šioje apžvalgoje tęsdamas restoranų kainų apžvalgą pabandysiu atsakyti į klausimą, kokiomis kainomis svečius pasitinka vienas iš Kauno senamiesčio restoranų.

Restoranas „Antis rūsy“ įsikūręs tarp daugelio kitų restoranų lanku apsupusių Kauno Rotušę. Nors restoranas turi dvi atskiras erdves, vasaros metu mes, kaip ir kiti restorano svečiai, pasirinkome stalelį lauko terasoje.

Vartydamas restorano meniu ir galvodamas apie didesnį užsakymą net nepajutau kaip veidą papuošė šypsena. Ir ši šypsena atsirado dėka mano mylimų skaitytojų, kurie rūpinasi mano išvaizda taip stipriai, kad po kiekviena apžvalga nepamiršta pasiteirauti, kur mums tiek telpa.

REKLAMA
REKLAMA

Patiekalų skaičius visada priklauso nuo kompanijos dydžio, o ne nuo to, kokie alkani į maitinimo įstaigą užsukome. Bet tai, kad rūpinatės mano su Katiniene „linijomis“ tariu jums didelį ačiū.

REKLAMA

Meniu pasirinkimas

Kepta duona – 4,90 eur, rinkinys prie alaus – 10,90 eur. Restoranui rekomenduočiau pakeisti rinkinio pavadinimą iš „Rinkinys prie alaus“ į „Universalus rinkinys“, nes jei kas gerdamas alų ir suvalgo kokią alyvuogę, tai marinuotus agurkėlius užgeriančių alumi dar nėra tekę matyti.

O visa kita rinkinyje puikiai dera su alumi. Bet jei jau rinkinį praturtinote alyvuogėmis ir agurkėliais, jis puikiai tiks ir prie vyno, ir prie stipresnio gėrimo…

REKLAMA
REKLAMA

Jautienos tartaras – 10,90 eur. Klasikinę jautienos tartaro versiją, kurią papildo duonelė, žalias putpelės kiaušinis, mano nuomone, kiek išbalansavo didelis gražgarsčių kiekis. Gal ir yra „gurmanų“, kuriems patinka aštrus jų skonis. 

Bet net norint jiems įtikti su gražgarsčių kiekiu prie tartaro stipriai persistengta. O ta milžiniška čiobrelio šakelė, greičiausiai, skirta gražgarstėms iš lėkštės nušluoti, jei jų aitrus skonis kam iš svečių nepatiktų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Trinta moliūgų sriuba – 5,50 eur. Moliūgų sriuba puikiai atitiko Katinienės lūkesčius. Vidutinio tirštumo, prieskoniais neužgožtų daržovių dominavimas sriuboje buvo tos kelios detalės, kurias suvalgiusi sriubą, ji paminėjo.

Mėsainis su jautiena – 9,90 eur. Mėsainio skonis buvo kardinali priešingybė jo išvaizdai. Tad norint pademonstruoti, kas slepiasi mėsainio viduje, prireikė net kiek kilstelėti bandelės kepurę.

REKLAMA

Šonkauliai – 12,90 eur. Pasirodo, kad šonkaulius galima skaniai pagaminti ir nesutepant jų gausiai BBQ padažu. Tik gal bulvyčių prie šonkaulių norėjosi kiek labiau apkeptų. 

O tam, kad jos gražiau apkeptų, prieš dedant jas ant kepsninės grotelių reiktų kiek apšlakstyti aliejumi. Ar derėjo garnyre rauginti kopūstai, spręskite patys. Bet jei paklaustumėt manęs, aš būčiau pasirinkęs kažką vieną iš dviejų: raugintus kopūstus arba daržovių miksą.

REKLAMA

Troškintos midijos grietinėlės-žolelių padaže – 15,90 eur. Nesu abejingas midijoms, tad esant progai dažnai jas užsakau. Ir šį kartą įtraukdamas jas į užsakymą nenusivyliau.

Lašišos kepsnys – 14,90 eur. Norėtųsi geru žodžiu paminėti ir lašišą. Žuvis neperkepta, gerai parinkti prieskoniai, bet štai lėkštė, kurioje ji buvo patiekta, akivaizdžiai šiam gausiam patiekalui per maža.

Dedant restorane patiekalą į lėkštę jokiu būdu negalima išeiti už lėkštės kraštų, šiuo konkrečiu atveju, lėkštės užlenkimų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Antra, bulvių košė užkepta „Džiugo“ sūriu praturtino tik vaizdą lėkštėje, nes valgant, ta vientisa sūrio kepurė, suteikė tik sunkumų bandant ją padalinti.

Ir neatremkite citrinos į karštą bulvių košę, nes jos žievelė besiliesdama su koše perduos košei savo kartumą.

Antienos krūtinėlė – 17,50 eur. Katinienė, valgydama antienos krūtinėlę bei girdama jos skonines savybes, paminėjo ir nevykusį jos pateikimą.

REKLAMA

Jos nuomone, antienos patiekalo įvaizdį baisiai išdarkė vaisių padažas, kuris negana to, kad buvo per skystas, buvo dar ir tokios pat spalvos kaip ir kepti burokėliai. 

O tai žvelgiant į patiekalą sudarė tokį vaizdą lyg virtų burokėlių sultyse butų nugulusi ne tik pati antiena, bet ir bulvių-moliūgų kremas.

Ledų tortas – 6,50 eur. Kol Katinienė mėgavosi desertu aš mąsčiau apie tai, kad ne visi supranta, kad skanu yra ne tada, kai yra didelė įvairovė lėkštėje, o tik tada, kai tai tarpusavyje dera.

REKLAMA

Apibendrinimas

Tad tą dieną prie stalo išsakytomis mintimis savo kompanijos rate norėčiau dabar pasidalinti ir su jumis.

Svečiavimosi restorane „Antis rūsy“ metu susidarė toks jausmas, kad restorano virtuvėje dirba du virėjai. Iš kurių vienas visą gyvenimą pradirbęs restoranuose, o kitas visą laiką žinių sėmęsis užeigose.

Kai pirmasis paruošdavo patiekalą, prieš atiduodant jį į salę prieidavo antrasis ir savo ūkiška rankele besirūpindamas restorano svečiais prikraudavo papildomų detalių į visus patiekalus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Čia ir minėtame „Alaus rinkinyje“ atsiradę rauginti agurkėliai, ar jautienos tartare kalnas gražgarsčių su šaka čiobrelių, ar rauginti kopūstai prie šonkaulių. O dar tas neišvaizdus, bet skanus mėsainis.

Tad vertindamas patiekalų skonį rašau silpną 5/5, bet pačių patiekalų patiekimą vertinu 3/5.

Išvedus bendrą vidurkį gaunu 4/5. Turiu konstatuoti faktą, kad restoranas pasirūpino visais: ir tais, kurie mėgsta skaniai pavalgyti, ir tais, kuriems svarbu porcijų dydžiai. Tad greitu metu mes čia dar būtinai sugrįšime.

Apžvalgos autorius: Riebus Katinas

nieko nera nemokamo, nebent suris pelekautuose :D
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų