Šonkauliams reikės:
- 1 kg kiaulienos šonkaulių
- Žiupsnelis rudojo cukraus
- Mėsos prieskonių
- Riešutų
- Spanguolių padažo
- Svogūnų laiškų
- 500 g kopūsto
- Pusės svogūno
- 150 g morkų
- Kelių skiltelių česnakų
- 1 saliero stiebo
- 150 g majonezo
- 20 ml obuolių acto
- 30 ml citrinos sulčių
- Druskos
- Pipirų
Gaminimo eiga:
Šonkaulius įtrinkite prieskoniais ir cukrumi. Dėkite ant sviestiniu popieriumi išklotos skardos ir uždenkite folija. Kepkite 1,5 valandos iki 140 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Ištraukite ir patepkite spanguolių padažu. Kepkite dar 20 minučių 180 laipsnių temperatūroje.
Kol šonkauliai kepa, pasigaminkite salotas. Supjaustykite kopūstą, svogūną, saliero stiebą, česnakus, plonais šiaudeliais supjaustykite morkas. Inde sumaišykite daržoves ir užpilkite citrinos sultimis bei actu. Dėkite majonezą ir paskaninkite druska bei pipirais.
Iškepusius šonkaulius apibarstykite smulkintais riešutais bei svogūnų laiškais, patiekite su salotomis.
Visus profesionalaus virtuvės šefo patarimus išgirskite vaizdo įraše recepto pradžioje.
Laidą „Šviežios idėjos su „Lidl“ žiūrėkite šokiadieniais per TV3 12 val., 16:30 val. ir 22:30 val., per TV8 – 18 val.
Straipsnis parengtas pagal TV3 ir TV8 laidą „Šviežios idėjos su „Lidl“.