Grikių ir daržovių kotletai – sudėtinės dalys: grikiai (patartina nekepinti); morka; svogūnas; špinatai; mėgiami prieskoniai; grikių miltai.
Grikių ir daržovių kotletai – paruošimas:
1. Užmerkiame grikius (patartina mirkyti 8-12 val. šaltame vandenyje)
2. Išmirkusius grikius nusunkiame, perplauname šaltu vandeniu, šiek tiek sutriname.
3. Į grikius įtarkuojame morką, svogūną, įdedame smulkintų špinatų, mėgiamų prieskonių, grikių miltų kad sugertų drėgmę ir būtų galima formuoti kotletus.
4. Iš gautos masės formuojame kotletus, dedame į kepimo skardą.
5. Kepame 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 25 min. Patiekta su termiškai neapdoroto burokėlio salotomis.
Recepto ir nuotraukos autorė Kristina Valaitienė Šaltinis: www.sulieknek.lt