Žuvies filė nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite nedideliais gabaliukais, pabarstykite druska bei pipirais, sudėkite į dubenėlį, pašlakstykite pusės citrinos sultimis, užpilkite jogurtu ir padėkite 1 val. į šaldytuvą. Likusias citrinas supjaustykite pusgriežiniais. 2 šaukštus aliejaus sumaišykite su sojų padažu. Tuomet ant medinių iešmelių suverkite žuvų filė bei pjaustytas citrinas ir aptepkite aliejaus bei sojų padažo mišiniu. Svogūnus susmulkinkite ir lengvai pakepkite likusiame aliejuje. Paruoštus šalykus dėkite ant grotelių ir vis vartydami kepkite apie 10-15 min. Iškepusius šašlykus patiekite apibarstytus žalumynais su keptais svogūnais. Skanaus.
Autorius: Nastiušha
INGREDIENTAI:
2 vienetai citrinų
šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
2 vienetai svogūnų
125 mililitrai jogurto (natūralus)
2 valgomieji šaukštai sojos padažo
šiek tiek druskos
4 valgomieji šaukštai aliejaus
500 gramų žuvies (filė su oda)
1 valgomasis šaukštas žalumynų (smulkinti)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Žuvies filė nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite nedideliais gabaliukais, pabarstykite druska bei pipirais, sudėkite į dubenėlį, pašlakstykite pusės citrinos sultimis, užpilkite jogurtu ir padėkite 1 val. į šaldytuvą. Likusias citrinas supjaustykite pusgriežiniais. 2 šaukštus aliejaus sumaišykite su sojų padažu. Tuomet ant medinių iešmelių suverkite žuvų filė bei pjaustytas citrinas ir aptepkite aliejaus bei sojų padažo mišiniu. Svogūnus susmulkinkite ir lengvai pakepkite likusiame aliejuje. Paruoštus šalykus dėkite ant grotelių ir vis vartydami kepkite apie 10-15 min. Iškepusius šašlykus patiekite apibarstytus žalumynais su keptais svogūnais. Skanaus.