Žiedinį kopūstą pasmulkinti gabalais. Pavirti 5 min. pasūdytame vandenyje. Išvirtus kopūstus sudėti į kiaurasamtį ir palaukti, kol nuvarvės vanduo. Išsukti tešlą iš 3 trynių, 125 ml vandens, vyno, druskos, malto muskato. Palaukti 10 min, tada įmaišyti baltymus. Įkaitinti aliejų gilioje keptuvėje, pavolioti kopūstus tešloje ir kepti. Iškeptus kopūstus palaikyti ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalai.
Autorius: Marija
INGREDIENTAI:
šiek tiek muskato
3 vienetai kiaušinių
150 gramų kvietinių miltų
125 mililitrai baltojo vyno
šiek tiek druskos
šiek tiek aliejaus (kepimui)
1 kilogramas žiedinių kopūstų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Žiedinį kopūstą pasmulkinti gabalais. Pavirti 5 min. pasūdytame vandenyje. Išvirtus kopūstus sudėti į kiaurasamtį ir palaukti, kol nuvarvės vanduo. Išsukti tešlą iš 3 trynių, 125 ml vandens, vyno, druskos, malto muskato. Palaukti 10 min, tada įmaišyti baltymus. Įkaitinti aliejų gilioje keptuvėje, pavolioti kopūstus tešloje ir kepti. Iškeptus kopūstus palaikyti ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalai.