1 sauja vaisių (džiovinti (abrikosai, slyvos, razinos ir riešutai), po)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Vištieną gerai nusausinkite, į keptuvę įpilkite aliejaus ir jame apkepinkite. Atskirai aliejuje apkepkite smulkiai supjaustytą česnaką, įpilkite kepant vištieną išsiskyrusį skystį, suberkite džiovintus vaisius ir truputėlį pakepinkite. Supilkite vyną, sudėkite prieskonius, gerai išmaišykite ir užvirinkite. Į troškintuvą dėkite mėsą, supilkite gautą padažą, sojų padažą ir sultinį - mėsa turi būti apsemta. Troškinkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje 4 0min. Patiekite su ryžiais. Skanaus.
Autorius: Inutė
INGREDIENTAI:
2 česnakų
7 vienetai gvazdikėlių
šiek tiek juodųjų pipirų
šiek tiek petražolių
1 kilogramas vištienos sparnelių
2 stiklinės raudonojo vyno (saldus)
5 valgomieji šaukštai sojos padažo
šiek tiek druskos
4 valgomieji šaukštai aliejaus
500 gramų sultinio (vištienos)
1 sauja vaisių (džiovinti (abrikosai, slyvos, razinos ir riešutai), po)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Vištieną gerai nusausinkite, į keptuvę įpilkite aliejaus ir jame apkepinkite. Atskirai aliejuje apkepkite smulkiai supjaustytą česnaką, įpilkite kepant vištieną išsiskyrusį skystį, suberkite džiovintus vaisius ir truputėlį pakepinkite. Supilkite vyną, sudėkite prieskonius, gerai išmaišykite ir užvirinkite. Į troškintuvą dėkite mėsą, supilkite gautą padažą, sojų padažą ir sultinį - mėsa turi būti apsemta. Troškinkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje 4 0min. Patiekite su ryžiais. Skanaus.