Tai nuostabaus skonio vištų filė korėjietiškai. Sojų padažas ir sezamų aliejus suteikia išskirtinį kvapą ir skonį. Jei nesinori kepti mėsos keptuvėje - galima ją apkepti orkaitėje. Taip pat jeigu patinka svogūnai - galima jų dėti 20 g ir svogūnų laiškų, jei norisi. Ryžių actą galima pakeisti ryžių vynu, o jalapenų padažą marinuotomis "chalapomis".
REKLAMA
REKLAMA
INGREDIENTAI:
- 2 vienetai vištos filė
- 3 vienetai kriaušių
- 60 mililitrų sojos padažo
- 30 mililitrų ryžių acto
- 3 valgomieji šaukštai maltos aitriosios paprikos
- 2 valgomieji šaukštai cukraus
- 2 valgomieji šaukštai jelapenų (padažo)
- 1 valgomasis šaukštas medaus
- 3 skiltelės česnakų
- 15 mililitrų sazemų aliejaus
- 1 arbatinis šaukštelis garstyčių
- 2 žiupsneliai sezamo sėklų
- 2 žiupsneliai malti juodieji pipirai
Porcijų skaičius: 2
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Susmulkinti česnakus, nulupti ir sutarkuoti kriaušes. Visus ingredientus sumaišyti ir supjausčius mėsą ją sudėti į indą su pasigamintu marinatu. Tuomet pusvalandžiui dėti į šaldytuvą pasimarinuoti.
- Vištieną gerai iškepti ant mažos ugnies, kol gražiai apskrus. Tada išimti, o likusį skystį kaitinti dar 2-3 min. Juo apšlakstyti vištieną.
- Patiekti pabarsčius sezamų sėklomis ir ryžiais.
REKLAMA