INGREDIENTAI:
- 3 vienetai bulvių
- šiek tiek juodųjų pipirų
- 2 vienetai paprikų
- 1 vienetas svogūnų
- 1 vienetas vištiena
- 100 gramų baltojo vyno
- 150 gramų pievagrybių
- šiek tiek druskos
- 3 valgomieji šaukštai sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Višta išdarinėjama ir įtrinama druska bei pipirais. Ištirpintame svieste truputį pakepinami smulkiai supjaustyti svogūnai, suberiami nuvalyti, smulkiai supjaustyti pievagrybiai, įpilama truputį vandens. Troškinama, kol grybai pusiau suminkštėja. Šios masės prikimšta višta užsiuvama ir iš visų pusių apkepinama likusiame svieste. Po 15 min. sudedamos skiltelėmis supjaustytos žalios bulvės ir plonais žiedais supjaustyti pipirai (kartu su sėklomis). Po to įpilama vyno (jei skysčio per maža, galima įpilti truputį vandens). Višta troškinama orkaitėje, dažnai palaistant esančiu padažu. Baigus troškinti, padažas pagardinamas druska bei pipirais ir užpilamas ant vištos. Atskirai paduodama balta duona ir lapinės salotos.
REKLAMA