Ištirpinti sviestą, suberti aguonas, 200 g cukraus, įmušti 3 kiaušinius, tarkuotą citrinos žievelę, viską išmaišyti, suberti miltus ir išminkyti tešlą. Tešlą padėti į šaldituvą, laikyti apie 1 val. Paruošti varškę: į dubenį sudėti varškę, likusį cukrų ir 2 kiaušinius, viską gerai išmaišyti. Išimti tešlą ir 2/3 jos sutarkuoti į kepimo skardą, tada ant viršaus dėti paruoštą varškę, o ant jos mėgstamos uogienės sluoksnį. Užtarkuoti likusią tešlą. Dėti į orkaitę ir kepti 180 laipsnių temperatūroje apie 40 min. Atvėsusį pyragą supjaustome, apibarstome cukraus pudra arba apliejame šokoladu. Skanaus!
Autorius: Viktorija
INGREDIENTAI:
100 gramų aguonų
1 vienetas citrinų (žievelė)
250 gramų cukraus
5 vienetai kiaušinių
500 gramų kvietinių miltų
540 gramų varškės
180 gramų sviesto
500 mililitrų uogienės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Ištirpinti sviestą, suberti aguonas, 200 g cukraus, įmušti 3 kiaušinius, tarkuotą citrinos žievelę, viską išmaišyti, suberti miltus ir išminkyti tešlą. Tešlą padėti į šaldituvą, laikyti apie 1 val. Paruošti varškę: į dubenį sudėti varškę, likusį cukrų ir 2 kiaušinius, viską gerai išmaišyti. Išimti tešlą ir 2/3 jos sutarkuoti į kepimo skardą, tada ant viršaus dėti paruoštą varškę, o ant jos mėgstamos uogienės sluoksnį. Užtarkuoti likusią tešlą. Dėti į orkaitę ir kepti 180 laipsnių temperatūroje apie 40 min. Atvėsusį pyragą supjaustome, apibarstome cukraus pudra arba apliejame šokoladu. Skanaus!