Dangiškasis vasaros malonumas - mano naminiai, rankų darbo ledai.
INGREDIENTAI:
- 360 mililitrų plakamoji grietinėlė
- 120 mililitrų pieno
- 4 vienetai kiaušinių trynių
- 0.5 stiklinės cukraus
- 1 vienetas vanilės ankštis
- 1 žiupsnelis druskos
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
REKLAMA
REKLAMA
Porcijų skaičius: 6
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Nedideliame puode ant mažos ugnies virinkite pieną ir 50 g cukraus. Išgremžkite vanilės pupelę ir sumeskite viską į pieną. Labai svarbu – neužvirti pieno.
- Atskirame dubenyje suplakite kiaušinių trynius su likusiu cukrumi iki gražios šviesios masės. Gautą mišinį supilkite į pieną ir 10-15 minučių virkite, dažnai maišydami. Supilkite grietinėlę į atskirą vidutinio dydžio dubenį, ant jo uždėkite sietelį. Per sietelį į grietinėlę supilkite visą mišinį. Gautą masę uždenkite politileno plėvele. Įsitikinkite, kad plėvelė liečia kremą. Leiskite jam atvėsti.
- Atvėsusį kremą supilkite į ledų gaminimo aparatą ir naudokitės gamintojo instrukcijomis.
- Gautus ledus perpilkite į dubenį ir laikykite šaldiklyje.Pagardinkite ant viršaus braškių uogiene.
REKLAMA