0.5 stiklinės taukų (riebalų) (tirpinti, arba aliejus)
800 gramų veršienos (kepenėlės)
1.5 valgomojo šaukšto kvietinių miltų
1.5 stiklinės pieno
šiek tiek druskos
0.5 stiklinės grietinės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Nuplautos kepenėlės, nupjausčius plėves, užpilamos pienu ir 3—4 val. laikomos šaldytuve. Vėliau nusausinamos, supjaustomos 1,5 cm griežinėliais, apibarstomos pipirais, miltais ir iš abiejų pusių apkepinamos riebaluose. Svogūnai pakepinami, pabarstomi cukrumi, sukrečiami ant kepenėlių, supilama grietinė, įpjaustomos petražolės ir truputį patroškinus pagardinama prieskoniais. Tiekiama su virtomis ar keptomis bulvėmis. Skanaus.
Autorius: Neringa
INGREDIENTAI:
šiek tiek cukraus
šiek tiek juodųjų pipirų
šiek tiek petražolių
4 vienetai svogūnų
0.5 stiklinės taukų (riebalų) (tirpinti, arba aliejus)
800 gramų veršienos (kepenėlės)
1.5 valgomojo šaukšto kvietinių miltų
1.5 stiklinės pieno
šiek tiek druskos
0.5 stiklinės grietinės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Nuplautos kepenėlės, nupjausčius plėves, užpilamos pienu ir 3—4 val. laikomos šaldytuve. Vėliau nusausinamos, supjaustomos 1,5 cm griežinėliais, apibarstomos pipirais, miltais ir iš abiejų pusių apkepinamos riebaluose. Svogūnai pakepinami, pabarstomi cukrumi, sukrečiami ant kepenėlių, supilama grietinė, įpjaustomos petražolės ir truputį patroškinus pagardinama prieskoniais. Tiekiama su virtomis ar keptomis bulvėmis. Skanaus.