INGREDIENTAI:
- šiek tiek cukraus
- 100 gramų žirnių (jauni, su lukštais)
- 2 arbatiniai šaukšteliai sojos padažo (šviesus)
- 100 gramų pievagrybių
- šiek tiek druskos
- 3 valgomieji šaukštai aliejaus
- 20 gramų grybų (džiovinti)
- 200 gramų kininių kopūstų
- 300 gramų sojų varškės tofu
- 100 gramų bambukų ūglių
- 1 arbatinis šaukštelis sazemų aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Džiovintus grybus išmirkyti šaltame vandenyje ir nuplauti. Pievagrybius supjaustyti. Žirnių ankčių galus nupjauti. Tofu supjaustyti 2x2 cm. dydžio kubeliais, dviem minutėmis panardinti į verdantį vandenį ir išgriebti, nusausinti. Kopūstą supjaustyti juostelėmis.
Gilioje keptuvėje įkaitinti aliejų ir apkepinti tofu iki paruduos ir gražiai išdėlioti lėkštėje. Daržoves pakepinti apie dvi minutes, įpilti sojos padažą, druską, cukrų, sudėti tofu ir dar pakepinti apie minutę. Uždengti keptuvę dangčiu, patroškinti masę dar dvi minutes, supilti sezamų aliejų ir iš kart patiekti.
REKLAMA