INGREDIENTAI:
- 50 gramų cukraus
- 60 gramų spanguolių
- 20 gramų vandens
- 30 gramų putojančio vyno ((putojantis vynas))
PARUOŠIMO BŪDAS:
- „Skonio atgaivinimui” po gausių šventinio stalo vaišių...
Šerbeto sudėtinės dalys nurodytos aukščiau.
Vaisių kokteiliui reiks papildomai:
Bananai – 50 g
Vyšnios – 50 g
Braškės – 50 g
Apelsinų sultys – 50 ml
Bananus, vyšnias, braškes suplakite plakikliu, įmaišykite apelsinų sulčių.
Paruoškite šerbetą: sutrinkite spanguoles ir išspauskite sultis. Jas sumaišykite su vandeniu, cukrumi, citrinos sultimis ir užvirinkite. Atvėsinkite. Supilkite putojantį vyną ir pastatykite į šaldiklį. Kai masė lengvai pašals, ištraukite ir suplakite elektriniu maišytuvu. Plakite neilgai, maždaug 3 minutes, kad mišinys nepradėtų tirpti, tada vėl įstatykite į šaldiklį. Darydami pertraukas taip plakite kelis kartus, kol masė bus puri ir vientisa.
Taurę papuoškite lengvu šerkšnu - kraštelius pašlakstykite vandeniu ir aplipinkite cukrumi. Supilkite kokteilį, įdėkite šerbeto rutuliuką. Papuoškite žaluma.
Receptas iš Vilniaus senamiestyje įsikūrusio restorano "Lokys".
Skanaus!
Receptas bei nuotrauka priklauso Vilniaus senamiestyje įsikūrusiam restoranui „Lokys“.
Autorius: http://www.keptaantis.lt