Kai vyrai gamtoje daro taurelę, juos puikiai galima nudžiuginti ypatingais medžiotojų šašlykais.
Mėsa gali būti ir kiauliena, ir jautiena, ir žvėriena. Mėsą, pjaustytą gabalais, sumaišykite su druska ir prieskoniais, trintomis kadagių uogomis, svogūnu. Kadagių uogos duos mėsai specifinį aromatą. Pačių uogų galite prisirinkti miške, nuo kadagio medžio. Pamarinavę mėsą kelias valandas galite kepti ant iešmų, lauže. Patiekite kartu su svogūnų laiškais, ar svogūnais acte, juoda duona, pomidorų padažu.
Šašlyką galite marinuoti su actu, tokiu atveju reiks užpilti mėsą marinatu (1 šaukštelis druskos, 2 šaukšteliai acto, dvi stiklinės vandens).
Autorius: Jonas
INGREDIENTAI:
šiek tiek juodųjų pipirų
2 vienetai svogūnų
1 valgomasis šaukštas druskos
šiek tiek prieskonių
20 vienetų kadagio uogų (sutrintos)
1 kilogramas mesos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Kai vyrai gamtoje daro taurelę, juos puikiai galima nudžiuginti ypatingais medžiotojų šašlykais.
Mėsa gali būti ir kiauliena, ir jautiena, ir žvėriena. Mėsą, pjaustytą gabalais, sumaišykite su druska ir prieskoniais, trintomis kadagių uogomis, svogūnu. Kadagių uogos duos mėsai specifinį aromatą. Pačių uogų galite prisirinkti miške, nuo kadagio medžio. Pamarinavę mėsą kelias valandas galite kepti ant iešmų, lauže. Patiekite kartu su svogūnų laiškais, ar svogūnais acte, juoda duona, pomidorų padažu.
Šašlyką galite marinuoti su actu, tokiu atveju reiks užpilti mėsą marinatu (1 šaukštelis druskos, 2 šaukšteliai acto, dvi stiklinės vandens).