Ingredientai: kelios skiltelės česnako; puselė svogūno; keli lauro lapeliai; druska; pipirai; „rasalas“ nuo marinuotų agurkėlių, šoninė ir dešrelės; svogūno laiškai; krapai, grietinė.
GAMINIMAS
Bulves nušveisti, suberti į puodą, sudėti puselę svogūno, česnaką, lauro lapelius, druską, kelis pipiriukus, užpilti vandens, kad vos apsemtų ir virti nuo užvirimo 10 min.
Nupilti puodelį vandens ir įpilti puodelį rasalo į verdančias bulves. Virti dar apie 15-20 min. Patikrinti peiliu, kaip bulvės bus išvirę nukošti ir dar minutei ar dviem statyti ant ugnies, kad nugaruotų.
Į puodą, kurį galima statyti į orkaitę, išversti bulves, suberti kapotus krapus, traiškytą česnaką, smulkintus sv. laiškus, grietinę keptuvėje pakepintus svogūnus su smulkinta šonine ir dešrelėmis ir viską kruopščiai permaišyti.
Šaltinis: Skanus gyvenimas