Tešlai reikia: 60 g sviesto; 50 g cukraus; 150 g miltų; 1 kiaušinio trynio; 2 v.š. grietinės.
Varškės įdarui reikia: 200 g kreminės varškės; 25 g cukraus (dėčiau šiek tiek daugiau ~40 g); 25 g kukurūzų krakmolo (tinka ir bulvių); 1 mažo kiaušinio; 1/2 a.š. vanilės esencijos.
Taip pat reikia: 2-3 nemažų obuolių; 1/2 a.š. cinamono; 1 a.š. cukraus.
GAMINIMAS
Tešlai į dubenį suberti miltus ir cukrų, sumesti nedideliais gabaliukais supjaustytą sviestą ir maigyti pirštais, kol paliks smulkūs trupiniai.
Sukrėsti grietinę ir kiaušinio trynį, užminkyti tešlą. Pusvalandžiui statyti ją į šaldytuvą.
Kitame dubenyje išplakti visus įdarui skirtus produktus. Pastebėjimas: kitą sykį pyrago pagrindą bandyčiau bent 10 minučių pakepti vieną (nesupylus įdaro), kadangi išvaizda buvo kaip neiškepusio.
Skoniui netrukdė, bet estetinis vaizdas būtų geresnis! Tokiu atveju reiktų stebėti galutinį kepimo laiką, kad neperkeptų.)
Pasiruošti nedidelę apvalią atsegamą kepimo formą (maniškė 22 cm.), jos apačią iškloti kepimo popieriumi.
Tada dėti tešlą ir pirštų galiukais išformuoti ~1/2 cm storio pyrago pagrindą, su neaukštais kraštais. Sukrėsti varškės įdarą ir tolygiai jį paskirstyti.
Iš obuolio išpjaustyti nedidelius 'lapelius' ir pradedant nuo pyrago centro kaišioti į varškės įdarą, kuo labiau į kraštus, tuo 'lapeliai' gali būti didesni, ilgesni (šiam reikalui aš sunaudojau du ir puse obuolio).
Pyrago viršų pabarstyti cinamonu bei cukrumi ir šauti į orkaitę įkaitintą iki 180 C temperatūros, kepti ~40-50 min. (laiką stebėti!).
Šaltinis: Laisvalaikis virtuvėje/ worldrecipes.eu