Nuostabaus skonio patiekalas. Prie jo tiks ir salotos, ir mišrainės pagal skonį. Puikus pasirinkimas tiek pietums, tiek vakarienei. Jei nemėgstate svogūnų laiškų, jų galima nenaudoti, taip pat paprikas galima pakeisti kitomis daržovėmis arba prie paprikų dėti papildomai įvairesnių daržovių, pvz: morkų, agurkų, bambukų ūglių, baklažanų, net persikų, jei patinka saldumas ir t.t.
REKLAMA
REKLAMA
INGREDIENTAI:
- 600 gramų vištos filė
- 500 mililitrų konservuotų ananasų
- 200 mililitrų saldžiojo čili padažo
- 1 vienetas paprikų
- 2 vienetai kiaušinių
- 100 gramų kvietinių miltų
- 4 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
- 1 pundelis svogūnų laiškų (smulkintų)
- 1 žiupsnelis druskos
- 1 žiupsnelis malti juodieji pipirai
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
REKLAMA
Porcijų skaičius: 4
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Vištieną supjaustyti gabalėliais, ananasus ir paprikas - nedideliais kubeliais.
- Viename dubenėlyje su trupučiu druskos ir pipirų suplakti kiaušinius.
- Keptuvėje pakaitinti 2 v.š. aliejaus.
- Kiekvieną vištienos gabaliuką apvolioti miltuose, pamirkyti plakinyje, dar kartą apvolioti miltuose ir dėti į keptuvę su įkaitintu aliejumi. Kepti porcijomis po 2-3 minutes iš visų pusių. Iškepusius gabalėlius dėti ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalai.
- Keptuvę išvalyti popieriniu rankšluosčiu, lieti likusį aliejų ir, vis maišant, iškepti ananasus bei paprikas. Po 5-6 minučių, kai paprikos suminkštės, grąžinti vištieną, krėsti padažą ir patroškinti dar kelias minutes. Tiekti su ryžiais, pabarsčius smulkintais svogūnų laiškais.
REKLAMA