Šašlykui naudokite kiaulienos sprandinę, o jei taupote, - kumpį ar mentę. Supjaustykite stambesniais, 4x4x4cm gabalais mėsą. Įdėkite į indą, sudėkite pjaustytą svogūną, prieskonius. Jei norite gauti kitokį nei įprasta skonį, į šašlyką įdėkite kokių nors žalių prieskonių šakelių iš daržo (bazilikai, kalendra, rozmarinas, krapai ir kt. pagal fantaziją). Įdėkite čili prieskonių ar pjaustytą čili, jei mėgstate aštriau. Viską pamaišykite. Jei norite, kad šašlykas išsimarinuotų greitai, paruoškite užpilą (1 stiklinė vandens, nepilnas šaukštelis druskos, du šaukšteliai acto arba citrinų sulčių) ir jį užpilkite ant šašlykų. Jei neskubate, šašlyką pasūdykite (500g - nepilnas šaukštelis druskos), užspauskite citrinos sulčių ir išmaišykite. Laikykite šaldytuve.
Kepkite virš žarijų laže ant iešmų. Valgykite su daržovėmis, duona, pomidorų padažu.
Šašlykui naudokite kiaulienos sprandinę, o jei taupote, - kumpį ar mentę. Supjaustykite stambesniais, 4x4x4cm gabalais mėsą. Įdėkite į indą, sudėkite pjaustytą svogūną, prieskonius. Jei norite gauti kitokį nei įprasta skonį, į šašlyką įdėkite kokių nors žalių prieskonių šakelių iš daržo (bazilikai, kalendra, rozmarinas, krapai ir kt. pagal fantaziją). Įdėkite čili prieskonių ar pjaustytą čili, jei mėgstate aštriau. Viską pamaišykite. Jei norite, kad šašlykas išsimarinuotų greitai, paruoškite užpilą (1 stiklinė vandens, nepilnas šaukštelis druskos, du šaukšteliai acto arba citrinų sulčių) ir jį užpilkite ant šašlykų. Jei neskubate, šašlyką pasūdykite (500g - nepilnas šaukštelis druskos), užspauskite citrinos sulčių ir išmaišykite. Laikykite šaldytuve.
Kepkite virš žarijų laže ant iešmų. Valgykite su daržovėmis, duona, pomidorų padažu.