• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 1 vienetas avokadų
  • 1 vienetas citrinų
  • 1 arbatinis šaukštelis cukraus
  • 1.5 vieneto greipfruktų
  • 400 gramų lašišų (filė)
  • 2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 0.5 vieneto batono (Prancūziškas)
  • 30 mililitrų brendžio
  • 1 litras aliejaus (augalinis, „ikrų“ gamybai)
  • šiek tiek prieskonių ("Santa Maria" česnakiniai pipirai)
  • šiek tiek baltųjų pipirų ("Santa Maria")
  • 2 arbatiniai šaukšteliai želatinos
  • 1 valgomasis šaukštas kaparėlių
  • šiek tiek citrinpipirių ("Santa Maria")
  • 1 sauja gražgarsčių
  • 1 arbatinis šaukštelis prieskonių picai
  • šiek tiek druskos

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Išspaudžiame citrinos ir greipfruto sultis. Greipfrutų sultyse užmerkiame želatiną „ikrams“. Lašišą supjaustome smulkiais kubeliais. Pusę citrinos ir 50 ml greipfrutų sulčių supilame į lašišą, sūdome, dedame 0,5 šaukštelio cukraus, citrininius pipirus, picos prieskonių (bazilikas, mairūnas, raudonėlis), smulkintus kaparėlius, pusę brendžio, šaukštą alyvuogių aliejaus. Viską išmaišome.
    Likusias citrinų ir greipfrutų sultys sumaišome, sūdome, dedame cukrų, baltuosius pipirus, ištirpintą želatiną. Želė temperatūra turi būti 40–42 laipsniai. Ją supilame į plastikinį padažui skirtą indelį su snapeliu ir lašiname į plokščią indą su atšaldytu aliejumi. Taip gaunami apvalūs želė lašeliai – „ikrai“. Dedame į šaldytuvą atvėsti, vėliau nukošiame, apsausiname.
    Avokadą supjaustome griežinėliais. Palaistome šlakeliu citrinų sulčių, citrininiais ir česnakiniais pipirais.
    Į lėkštę dedame saujelę gražgarsčių, ant viršaus – kulinarinio žiedo pagalba formuojame užkandį. Dedame sluoksnį lašišos, tada skiltelėmis avokadą, vėl sluoksnis lašišos. Viršų ir aplink apdedame greipfrutų ikrais, puošiame pipirinių daigeliais, begonijų žiedlapiais.
    Patiekimui prancūzišką batoną supjaustome, patepame alyvuogių aliejumi, pabarstom picos prieskoniais ir pakepiname orkaitėje.
    Skanaus!

Autorius: Vita

INGREDIENTAI:

  • 1 vienetas avokadų
  • 1 vienetas citrinų
  • 1 arbatinis šaukštelis cukraus
  • 1.5 vieneto greipfruktų
  • 400 gramų lašišų (filė)
  • 2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 0.5 vieneto batono (Prancūziškas)
  • 30 mililitrų brendžio
  • 1 litras aliejaus (augalinis, „ikrų“ gamybai)
  • šiek tiek prieskonių ("Santa Maria" česnakiniai pipirai)
  • šiek tiek baltųjų pipirų ("Santa Maria")
  • 2 arbatiniai šaukšteliai želatinos
  • 1 valgomasis šaukštas kaparėlių
  • šiek tiek citrinpipirių ("Santa Maria")
  • 1 sauja gražgarsčių
  • 1 arbatinis šaukštelis prieskonių picai
  • šiek tiek druskos

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Išspaudžiame citrinos ir greipfruto sultis. Greipfrutų sultyse užmerkiame želatiną „ikrams“. Lašišą supjaustome smulkiais kubeliais. Pusę citrinos ir 50 ml greipfrutų sulčių supilame į lašišą, sūdome, dedame 0,5 šaukštelio cukraus, citrininius pipirus, picos prieskonių (bazilikas, mairūnas, raudonėlis), smulkintus kaparėlius, pusę brendžio, šaukštą alyvuogių aliejaus. Viską išmaišome.
    Likusias citrinų ir greipfrutų sultys sumaišome, sūdome, dedame cukrų, baltuosius pipirus, ištirpintą želatiną. Želė temperatūra turi būti 40–42 laipsniai. Ją supilame į plastikinį padažui skirtą indelį su snapeliu ir lašiname į plokščią indą su atšaldytu aliejumi. Taip gaunami apvalūs želė lašeliai – „ikrai“. Dedame į šaldytuvą atvėsti, vėliau nukošiame, apsausiname.
    Avokadą supjaustome griežinėliais. Palaistome šlakeliu citrinų sulčių, citrininiais ir česnakiniais pipirais.
    Į lėkštę dedame saujelę gražgarsčių, ant viršaus – kulinarinio žiedo pagalba formuojame užkandį. Dedame sluoksnį lašišos, tada skiltelėmis avokadą, vėl sluoksnis lašišos. Viršų ir aplink apdedame greipfrutų ikrais, puošiame pipirinių daigeliais, begonijų žiedlapiais.
    Patiekimui prancūzišką batoną supjaustome, patepame alyvuogių aliejumi, pabarstom picos prieskoniais ir pakepiname orkaitėje.
    Skanaus!

Autorius: Vita

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų