Panakota - vienas iš nuostabaus ir subtilaus skonio desertų Italijos virtuvėje. Šioje panakotoje jaučiamas rūgštus pasiflorų ir saldus cukraus bei kokosų pieno skonių derinys, kuris sukels skonio šoką burnoje.
REKLAMA
REKLAMA
INGREDIENTAI:
- 3 vienetai pasifloros
- 260 mililitrų grietinėlės
- 200 mililitrų kokosų pieno
- 140 gramų cukraus
- 0.5 vieneto citrinų sultys
- 12 gramų želatinos
- Padažui:
- 3 vienetai pasifloros
- 3 arbatiniai šaukšteliai cukraus pudros
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
REKLAMA
Porcijų skaičius: 4
PARUOŠIMO BŪDAS:
- 3 pasifloras perpjauti pusiau ir išimti minkštimą. Sudėti jį į prikaistuvį, supilti grietinėlę, kokosų pieną, citrinos sultis ir suberti cukrų. Viską pakaitinti, kol ištirps cukrus. Apie 100 ml skysčio nupilti į dubenį ir sudėti želatiną. Kai želatiną ištirpinsite - supilti atgal į prikaistuvį. Perkošti masę per sietelį ir skystį supilstyti į indelius. 4 val. padėti į šaldytuvą.
- Likusias pasifloras perpjauti pusiau ir išimti minkštimą. Vieną puselę palikti su sėklomis. Puselių be sėklyčių minkštimą perkošti per sietelį ir išmaišyti su cukraus pudra. Puselės su sėklytėmis minkštimą sudėti į padažą (jų nereikia perkošti). Išmaišyti.
- Prieš patiekant panakotą užpilti padažu.
REKLAMA