Ryžius išvirti pasūdytame vandenyje. Kiaušinį išvirti ir susmulkinti. Citriną išspausti. Petražoles sukapoti. Nuo paprikų nupjauti viršūnėlę, išskobti vidų. Paprikas apšlakstyti citrinos sultimis ir pamarinuoti 10 min. Žuvį kartu su svogūnu sumalti. Sumaišyti žuvį, ryžius, kiaušinį, žalumynus, prieskonius. Žuvies įdaru įdaryti paprikas, sudėti jas į didelį puodą ir užpilti vandeniu, kad apsemtų. Pasūdyti. Prieš baigiant virti galima įdėti grietinės, žalumynų, česnako kubelių.
Autorius: Eglužė
INGREDIENTAI:
1 vienetas citrinų
šiek tiek juodųjų pipirų
7 vienetai paprikų
šiek tiek petražolių
0.5 stiklinės ryžių
1 vienetas svogūnų
1 vienetas kiaušinių
šiek tiek druskos
300 gramų žuvies (filė)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Ryžius išvirti pasūdytame vandenyje. Kiaušinį išvirti ir susmulkinti. Citriną išspausti. Petražoles sukapoti. Nuo paprikų nupjauti viršūnėlę, išskobti vidų. Paprikas apšlakstyti citrinos sultimis ir pamarinuoti 10 min. Žuvį kartu su svogūnu sumalti. Sumaišyti žuvį, ryžius, kiaušinį, žalumynus, prieskonius. Žuvies įdaru įdaryti paprikas, sudėti jas į didelį puodą ir užpilti vandeniu, kad apsemtų. Pasūdyti. Prieš baigiant virti galima įdėti grietinės, žalumynų, česnako kubelių.