INGREDIENTAI:
- 1 vienetas apelsinų
- 3 vienetai bananų
- 3 valgomieji šaukštai cukraus (rudasis)
- 100 gramų grietinėlės (plakta)
- 1/3 stiklinės brendžio
- šiek tiek druskos
- 2 valgomieji šaukštai sviesto (nesūdytas)
- 0.5 stiklinės romo (tamsus)
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Nutarkuokite apelsino žievelę ir išspauskite sultis.
Keptuvėje (vidutiniame karštyje) išlydykite sviestą ir cukrų. Tuomet sudėkite tarkuotą apelsino žievelę. Viską maišykite tol, kol cukrus karamelizuosis.
Tuomet nuimkite keptuvę nuo ugnies, įmaišykite likerį, apelsino sultis ir druską. Vėl uždėkite keptuvę ant ugnies ir sudėkite per pusę perpjautus bananus (perpjauta puse žemyn). Kepkite tol, kol bananai glazūruosis ir parus.
Nuimkite keptuvę nuo ugnies ir sudėkite bananus į lėkštes. Įpilkite romo į keptuvę ir pakaitinkite keletą sekundžių. Užpilkite ant bananų padažą ir padekite.
Patiekite su plakta grietinėle.
Nebijokite eksperimentuoti. Alkoholis gali būti naudojamas ne tik desertuose, bet ir nesaldžiuose patiekaluose, nes jis suteikia patiekalams stipresnį skonį ir puikų aromatą.
Išmokime gaminti šį patiekalą Čiop Čiop kulinarijos kursuose arba vakarėlio metu! Daugiau informacijos adresu: www.ciopciop.lt
Autorius: Čiop Čiop kulinarijos kursai