Iš mėsos ir daržovių išvirti sultinį (kartu sudėti ir žirnius). Kai sultinys išvirs, mėsą išgriebti, sultinį perkošti, žirnius bei daržoves pertrinti (morkas galima palikti) ir viską supilti atgal į sultinį. Miltus svieste paspirginti iki rusvos spalvos ir, atskiedus sultiniu, supilti į sriubą. Šios sriubos nereikia balinti. Skanu su baltos ar juodos duonos džiuvėsėliais.
Autorius: Ramlyte
INGREDIENTAI:
šiek tiek juodųjų pipirų
šiek tiek laurų lapų
1 vienetas morkų
0.5 vieneto petražolių (šaknies)
0.5 vieneto porų
0.5 vieneto salierų
šiek tiek svogūnų
300 gramų žirnių (džiovinti)
šiek tiek jautienos (su kaulais)
1 valgomasis šaukštas kvietinių miltų
šiek tiek druskos
1 valgomasis šaukštas sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Iš mėsos ir daržovių išvirti sultinį (kartu sudėti ir žirnius). Kai sultinys išvirs, mėsą išgriebti, sultinį perkošti, žirnius bei daržoves pertrinti (morkas galima palikti) ir viską supilti atgal į sultinį. Miltus svieste paspirginti iki rusvos spalvos ir, atskiedus sultiniu, supilti į sriubą. Šios sriubos nereikia balinti. Skanu su baltos ar juodos duonos džiuvėsėliais.