Įdarui: 200 g. vengrinių slyvų (vengerkų); 300 g. varškės; 120 g. cukraus; 2 kiaušiniai; 100 ml. jau pagaminto vanilinio pudingo; 1 šaukštelis kukurūzų krakmolo; apie 100 g. biskvitinių sausainių.
Iš miltų, sviesto, druskos ir vandens užminkyti tešlą. Iš jos suformuoti rutulį, patepti aliejumi, dubenyje uždengti rankšluoščiu ir palikti valandai. Slyvas supjaustyti plonomis riekelėmis. Varškę ištrinti su cukrumi, kiaušiniais, vaniliniu pudingu, krakmolu. Atsargiai įmaišyti sutrupintus sausainius. Tęšlą plonai iškočioti, supjaustyti keturkampiais gabalėliais. Į kiekvieno vidų dėti varškės įdaro, pjaustytų slyvų ir paėmus už kampų dėti į keksiukų formeles. Kepti apie 40 min. 190 - 200 laipsnių orkaitėje. Skanaus
Autorius: sandra
INGREDIENTAI:
250 gramų kvietinių miltų
125 gramai vandens (šiltas)
šiek tiek druskos
1 arbatinis šaukštelis aliejaus
70 gramų sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Įdarui: 200 g. vengrinių slyvų (vengerkų); 300 g. varškės; 120 g. cukraus; 2 kiaušiniai; 100 ml. jau pagaminto vanilinio pudingo; 1 šaukštelis kukurūzų krakmolo; apie 100 g. biskvitinių sausainių.
Iš miltų, sviesto, druskos ir vandens užminkyti tešlą. Iš jos suformuoti rutulį, patepti aliejumi, dubenyje uždengti rankšluoščiu ir palikti valandai. Slyvas supjaustyti plonomis riekelėmis. Varškę ištrinti su cukrumi, kiaušiniais, vaniliniu pudingu, krakmolu. Atsargiai įmaišyti sutrupintus sausainius. Tęšlą plonai iškočioti, supjaustyti keturkampiais gabalėliais. Į kiekvieno vidų dėti varškės įdaro, pjaustytų slyvų ir paėmus už kampų dėti į keksiukų formeles. Kepti apie 40 min. 190 - 200 laipsnių orkaitėje. Skanaus