Padažui išlydyti puode sviestą, sudėti pekano riešutus ir kaitinti, kol paruduos. Galiausiai įmaišyti klevų sirupą ir, nukėlus nuo ugnies, palikti pravėsti. Dideliame dubenyje sumaišyti kvietinius miltus bei kukurūzų, cukrų, kepimo miltelius ir druską. Supilti pieną, aliejų, įmušti kiaušinį ir išmaišyti vientisą tešlą. Pilti šaukštu tešlą į įkaitintą keptuvę su aliejumi ir kepti blynus (kiekvieną pusę kepti apie 2-3 min.). Patiekti dar šiltus su pasigamintu padažu. Skanaus.
Autorius: Nijolė
INGREDIENTAI:
1/4 stiklinės cukraus
1/3 stiklinės pekanų riešutų (kapoti)
1 vienetas kiaušinių
1 ir 1/4 stiklinės kvietinių miltų
1 ir 1/3 stiklinės pieno
3/4 stiklinės sirupo (klevų)
0.5 arbatinio šaukštelio druskos
1/4 stiklinės aliejaus
2 valgomieji šaukštai sviesto
2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių
3/4 stiklinės kukurūzų miltų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Padažui išlydyti puode sviestą, sudėti pekano riešutus ir kaitinti, kol paruduos. Galiausiai įmaišyti klevų sirupą ir, nukėlus nuo ugnies, palikti pravėsti. Dideliame dubenyje sumaišyti kvietinius miltus bei kukurūzų, cukrų, kepimo miltelius ir druską. Supilti pieną, aliejų, įmušti kiaušinį ir išmaišyti vientisą tešlą. Pilti šaukštu tešlą į įkaitintą keptuvę su aliejumi ir kepti blynus (kiekvieną pusę kepti apie 2-3 min.). Patiekti dar šiltus su pasigamintu padažu. Skanaus.