šiek tiek kvietinių miltų (tiek, kad minkant neliptų prie pirštų)
500 mililitrų pieno
100 mililitrų aliejaus
šiek tiek razinų
50 gramų mielių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Obuolius nulupti, supjaustyti skiltelėmis ir išpjaustyti sėklas. Mieles sutrupinti ir užpilti trupučiu šilto saldinto vandens. Pieną pasūdyti, supilti aliejų, cukrų ir išmaišius pašildyti iki 30 laipsnių temperatūros. Kai pienas pašyla, į jį supilti mieles ir pamažu minkant berti miltus. Tešlą iškočioti ir supjaustyti juostelėmis. Tada juostelę vynioti aplink obuolio skiltelę iš apačios į viršų. Viršuje pirštais formuoti „birbyziukus“. Įdėti razinų akytes ir sudėjus į riebalais išteptą bei miltais pabarstytą skardą kepti 200 laipsnių temperatūros orkaitėje, kol gražiai paruduos. Tada lengviausias momentas. Iškeptus „kūdikėlius“ papuošti audinio juostelėmis. Štai ir viskas. Bandeles pabarstome cukraus pudra. Taip pat galima tiesiog apvynioti tešlos juostelę ir viršūnės neformuoti - išeina gražios, mažos bandelės, primenenčios ragelius. Galima vietoj obuolių dėti cinamono (kas mėgsta), ar aguonų - čia kiekvieno pasirinkimas. Skanaus!
Autorius: Roberta
INGREDIENTAI:
šiek tiek cukraus pudros
šiek tiek cukraus
5 vienetai obuolių
šiek tiek kvietinių miltų (tiek, kad minkant neliptų prie pirštų)
500 mililitrų pieno
100 mililitrų aliejaus
šiek tiek razinų
50 gramų mielių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Obuolius nulupti, supjaustyti skiltelėmis ir išpjaustyti sėklas. Mieles sutrupinti ir užpilti trupučiu šilto saldinto vandens. Pieną pasūdyti, supilti aliejų, cukrų ir išmaišius pašildyti iki 30 laipsnių temperatūros. Kai pienas pašyla, į jį supilti mieles ir pamažu minkant berti miltus. Tešlą iškočioti ir supjaustyti juostelėmis. Tada juostelę vynioti aplink obuolio skiltelę iš apačios į viršų. Viršuje pirštais formuoti „birbyziukus“. Įdėti razinų akytes ir sudėjus į riebalais išteptą bei miltais pabarstytą skardą kepti 200 laipsnių temperatūros orkaitėje, kol gražiai paruduos. Tada lengviausias momentas. Iškeptus „kūdikėlius“ papuošti audinio juostelėmis. Štai ir viskas. Bandeles pabarstome cukraus pudra. Taip pat galima tiesiog apvynioti tešlos juostelę ir viršūnės neformuoti - išeina gražios, mažos bandelės, primenenčios ragelius. Galima vietoj obuolių dėti cinamono (kas mėgsta), ar aguonų - čia kiekvieno pasirinkimas. Skanaus!