Burokėlius pavirti 1,5-2 val. Atvėsinti, nulupti ir supjaustyti. Svogūnus supjaustyti pusžiedžiais. Burokėlius su svogūnais sudėti į stiklainius, suberti prieskonius. Paruošti užpilą: 1 l vandens 60 g druskos ir karštą užpilti ant burokėlių. Užsukti. Stiklainius sterilizuoti: 0,5 l - 40 min, 1 l - 50 min.
Autorius: Eglužė
INGREDIENTAI:
2/5 gramo juodųjų pipirų
3 vienetai laurų lapų
3 vienetai svogūnų
180 gramų druskos
1 kilogramas burokėlių
2/5 gramo kvapiųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Burokėlius pavirti 1,5-2 val. Atvėsinti, nulupti ir supjaustyti. Svogūnus supjaustyti pusžiedžiais. Burokėlius su svogūnais sudėti į stiklainius, suberti prieskonius. Paruošti užpilą: 1 l vandens 60 g druskos ir karštą užpilti ant burokėlių. Užsukti. Stiklainius sterilizuoti: 0,5 l - 40 min, 1 l - 50 min.