Šiam patiekalui puikiai tinka ir paukštiena. Kiaulienos faršą sumaišyti su kiaušiniu, petražolėmis, džiūvėsėliais, druska, pipirais ir kiaulienos prieskoniais. Iš gautos masės suformuoti vidutinio dydžio kamuoliukus ir sudėti į puodą su sultiniu. Virti apie 30 min. Padažui perpjauti baltąsias porų dalis per pusę išilgai ir tada supjaustyti juostelėmis. Sutarkuoti morką. Keptuvėje ištirpinti sviestą ir pakepinti jame apie 5 min. porus bei morką. Daržovėms apkepus, suberti miltus ir išmaišyti. Tada supilti 1 stiklinę sultinio, likusio nuo mėsos virimo, ir patroškinti apie 3 min.. Sudėti kukulius, grietinėlę, krienus ir gerai sumaišyti. Paskaninti viską druska bei pipirais ir, uždengus, patroškinti apie 5-8 min. Patiekti karštus su bulvėmis bei daržovėmis. Skanaus.
Autorius: Gražina
INGREDIENTAI:
šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
1 valgomasis šaukštas krienų
1 vienetas morkų
1.5 valgomojo šaukšto petražolių (kapotos)
2 vienetai porų ((baltos dalys))
250 gramų kiaulės faršo
1 vienetas kiaušinių
1 valgomasis šaukštas kvietinių miltų
3 valgomieji šaukštai džiūvesėlių (malti)
50 mililitrų grietinėlės (30 % riebumo)
šiek tiek druskos
2 valgomieji šaukštai sviesto
1.5 litro sultinio (vištienos arba daržovių)
šiek tiek prieskonių (kiaulienai)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Šiam patiekalui puikiai tinka ir paukštiena. Kiaulienos faršą sumaišyti su kiaušiniu, petražolėmis, džiūvėsėliais, druska, pipirais ir kiaulienos prieskoniais. Iš gautos masės suformuoti vidutinio dydžio kamuoliukus ir sudėti į puodą su sultiniu. Virti apie 30 min. Padažui perpjauti baltąsias porų dalis per pusę išilgai ir tada supjaustyti juostelėmis. Sutarkuoti morką. Keptuvėje ištirpinti sviestą ir pakepinti jame apie 5 min. porus bei morką. Daržovėms apkepus, suberti miltus ir išmaišyti. Tada supilti 1 stiklinę sultinio, likusio nuo mėsos virimo, ir patroškinti apie 3 min.. Sudėti kukulius, grietinėlę, krienus ir gerai sumaišyti. Paskaninti viską druska bei pipirais ir, uždengus, patroškinti apie 5-8 min. Patiekti karštus su bulvėmis bei daržovėmis. Skanaus.