Mėsą, padarius išklotinę, įtrinti druska ir garstyčiomis. Slyvas išmirkyti. Mėsą apdėti slyvomis, susukti ir surišti siūlu. Kepti orkaitėje apie 2 val. 160-170 laipsnių temperatūroje, retkarčiais palaistant vandeniu arba sultiniu. Po valandos įdėti griežinėliais supjaustytą svogūną ir petražolės šaknį. Vyniotinis gali būti patiekiamas tiek karštas, tiek šaltas. Karštą vyniotinį galima patiekti su padažu, pagamintu iš sulčių, kuriose kepė. Į sultis pridėti miltų, grietinės ir pavirti 5-6 minutes. Skanaus.
Autorius: RM
INGREDIENTAI:
šiek tiek petražolių (šaknis)
šiek tiek garstyčių
100 gramų slyvų (džiovintas)
1 vienetas svogūnų
2 valgomieji šaukštai kvietinių miltų
1 kilogramas kiaulės nugarinės (be kaulo)
šiek tiek druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Mėsą, padarius išklotinę, įtrinti druska ir garstyčiomis. Slyvas išmirkyti. Mėsą apdėti slyvomis, susukti ir surišti siūlu. Kepti orkaitėje apie 2 val. 160-170 laipsnių temperatūroje, retkarčiais palaistant vandeniu arba sultiniu. Po valandos įdėti griežinėliais supjaustytą svogūną ir petražolės šaknį. Vyniotinis gali būti patiekiamas tiek karštas, tiek šaltas. Karštą vyniotinį galima patiekti su padažu, pagamintu iš sulčių, kuriose kepė. Į sultis pridėti miltų, grietinės ir pavirti 5-6 minutes. Skanaus.