Kiaulieną supjaustome gabaliukais ir apibarstome prieskoniais. Ištirpiname gilioje keptuvėje ar puodelyje sviestą ir pakepiname svogūnus. Supilame vyną, sultinį, sudedame lauro lapus, prieskonių pagal skonį ir verdame, kol skysčio sumažėja per pusę (10 min.). Išgriebiame svogūnus ir lauro lapus (lieka tik skystis). Supilame grietinėlę, sudedame slyvas ir verdame, kol pradeda tirštėti. Po to sudedame mėsą ir verdame apie 10 minučių.
Autorius: Kristina
INGREDIENTAI:
šiek tiek juodųjų pipirų
3 vienetai laurų lapų (lapai)
150 gramų slyvų (džiovintos)
1 vienetas svogūnų
600 gramų kiaulės prandinės
0.5 stiklinės baltojo vyno
1 stiklinė grietinėlės
šiek tiek druskos
50 gramų sviesto
1 stiklinė sultinio (kiaulienos ar jautienos)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Kiaulieną supjaustome gabaliukais ir apibarstome prieskoniais. Ištirpiname gilioje keptuvėje ar puodelyje sviestą ir pakepiname svogūnus. Supilame vyną, sultinį, sudedame lauro lapus, prieskonių pagal skonį ir verdame, kol skysčio sumažėja per pusę (10 min.). Išgriebiame svogūnus ir lauro lapus (lieka tik skystis). Supilame grietinėlę, sudedame slyvas ir verdame, kol pradeda tirštėti. Po to sudedame mėsą ir verdame apie 10 minučių.