Užvirinkite puode vandenį ir įdėkite į jį sviestą bei 1 a. š. druskos. Kai sviestas ištirps, po truputį berkite miltus ir pastoviai maišykite šaukštu. Maišyti reikia tol, kol tešla susisuks į gumulą aplink jūsų šaukštą. Gautą masę palikite atvėsti. Kai atvės, įmuškite į tešlą po 1 kiaušinį ir gerai išsukite. Vėliau suberkite likusius miltus (miltų sunaudojau šiek tiek mažiau - tiesiog žiūrėkite pagal tešlą, kad būtų minkšta ir elastinga). Palikite tešlą „pailsėti“ apie 20-30 min. Beje tešlą galite palikti ir kitai dienai - būna net skanesnė. Tešlą iškočiokite, išspauskite apvalius blynelius ir kiekvieną įdarykite kiaulienos faršo bei susmulkinto svogūno (su prieskoniais) įdaru. Suformuotus koldūnus kepkite. Patiekite su mėgstamu padažu. Skanaus!
Autorius: Vicky
INGREDIENTAI:
1 vienetas svogūnų
400 gramų kiaulės faršo
3 vienetai kiaušinių
750 mililitrų kvietinių miltų
250 mililitrų vandens
šiek tiek druskos
2 valgomieji šaukštai aliejaus
100 gramų sviesto
šiek tiek prieskonių (kiaulienai)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Užvirinkite puode vandenį ir įdėkite į jį sviestą bei 1 a. š. druskos. Kai sviestas ištirps, po truputį berkite miltus ir pastoviai maišykite šaukštu. Maišyti reikia tol, kol tešla susisuks į gumulą aplink jūsų šaukštą. Gautą masę palikite atvėsti. Kai atvės, įmuškite į tešlą po 1 kiaušinį ir gerai išsukite. Vėliau suberkite likusius miltus (miltų sunaudojau šiek tiek mažiau - tiesiog žiūrėkite pagal tešlą, kad būtų minkšta ir elastinga). Palikite tešlą „pailsėti“ apie 20-30 min. Beje tešlą galite palikti ir kitai dienai - būna net skanesnė. Tešlą iškočiokite, išspauskite apvalius blynelius ir kiekvieną įdarykite kiaulienos faršo bei susmulkinto svogūno (su prieskoniais) įdaru. Suformuotus koldūnus kepkite. Patiekite su mėgstamu padažu. Skanaus!