• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 1 vienetas svogūnų
  • 400 gramų kiaulės faršo
  • 3 vienetai kiaušinių
  • 750 mililitrų kvietinių miltų
  • 250 mililitrų vandens
  • šiek tiek druskos
  • 2 valgomieji šaukštai aliejaus
  • 100 gramų sviesto
  • šiek tiek prieskonių (kiaulienai)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Užvirinkite puode vandenį ir įdėkite į jį sviestą bei 1 a. š. druskos.
    Kai sviestas ištirps, po truputį berkite miltus ir pastoviai maišykite šaukštu. Maišyti reikia tol, kol tešla susisuks į gumulą aplink jūsų šaukštą.
    Gautą masę palikite atvėsti.
    Kai atvės, įmuškite į tešlą po 1 kiaušinį ir gerai išsukite.
    Vėliau suberkite likusius miltus (miltų sunaudojau šiek tiek mažiau - tiesiog žiūrėkite pagal tešlą, kad būtų minkšta ir elastinga).
    Palikite tešlą „pailsėti“ apie 20-30 min. Beje tešlą galite palikti ir kitai dienai - būna net skanesnė.
    Tešlą iškočiokite, išspauskite apvalius blynelius ir kiekvieną įdarykite kiaulienos faršo bei susmulkinto svogūno (su prieskoniais) įdaru.
    Suformuotus koldūnus kepkite.
    Patiekite su mėgstamu padažu.
    Skanaus!

Autorius: Vicky

INGREDIENTAI:

  • 1 vienetas svogūnų
  • 400 gramų kiaulės faršo
  • 3 vienetai kiaušinių
  • 750 mililitrų kvietinių miltų
  • 250 mililitrų vandens
  • šiek tiek druskos
  • 2 valgomieji šaukštai aliejaus
  • 100 gramų sviesto
  • šiek tiek prieskonių (kiaulienai)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Užvirinkite puode vandenį ir įdėkite į jį sviestą bei 1 a. š. druskos.
    Kai sviestas ištirps, po truputį berkite miltus ir pastoviai maišykite šaukštu. Maišyti reikia tol, kol tešla susisuks į gumulą aplink jūsų šaukštą.
    Gautą masę palikite atvėsti.
    Kai atvės, įmuškite į tešlą po 1 kiaušinį ir gerai išsukite.
    Vėliau suberkite likusius miltus (miltų sunaudojau šiek tiek mažiau - tiesiog žiūrėkite pagal tešlą, kad būtų minkšta ir elastinga).
    Palikite tešlą „pailsėti“ apie 20-30 min. Beje tešlą galite palikti ir kitai dienai - būna net skanesnė.
    Tešlą iškočiokite, išspauskite apvalius blynelius ir kiekvieną įdarykite kiaulienos faršo bei susmulkinto svogūno (su prieskoniais) įdaru.
    Suformuotus koldūnus kepkite.
    Patiekite su mėgstamu padažu.
    Skanaus!

Autorius: Vicky

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų