Obuolius iškepti orkaitėje, nulupti, išimti sėklas ir sutrinti į košelę. Minkštą sviestą išsukti su cukraus pudra, sudėti majonezą, obuolių piurė, laimo sultis bei sutarkuotą žievelę, cukatas ir vanilę. Miltus sumaišyti su kakava ir įmaišyti į tešlą. Kepimo formą ištepti sviestu, pabarstyti miltais ir sukrėsti tešlą. Kepti 170 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 1 val. Atvėsusį keksą apibarstyti cukraus pudra. Skanaus.
Autorius: Mamytė
INGREDIENTAI:
70 gramų cukraus pudros
1 arbatinis šaukštelis kakavos
5 vienetai obuolių
šiek tiek vanilės
150 gramų kvietinių miltų
2 valgomieji šaukštai majonezo
70 gramų sviesto
50 gramų cukatų
1 vienetas žaliųjų citrinų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Obuolius iškepti orkaitėje, nulupti, išimti sėklas ir sutrinti į košelę. Minkštą sviestą išsukti su cukraus pudra, sudėti majonezą, obuolių piurė, laimo sultis bei sutarkuotą žievelę, cukatas ir vanilę. Miltus sumaišyti su kakava ir įmaišyti į tešlą. Kepimo formą ištepti sviestu, pabarstyti miltais ir sukrėsti tešlą. Kepti 170 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 1 val. Atvėsusį keksą apibarstyti cukraus pudra. Skanaus.