Mieles sumaišyti su šaukštu cukraus, užpilti puse stiklinės pieno. Palikti kilti 10 min. Kiaušinius išplakti su cukrumi iki purios, baltos masės, supilti lydytą sviestą, likusį 150 ml. pieno, įberti likusius 4 šaukštus cukraus ir žiupsnelį druskos. Po to įmaišyti mieles ir suberti miltus. Tešlą išminkyti. Ant stalo iškočioti ir su formelėmis padaryti formas, viduryje padaryti skylutes. Puode įkaitinti aliejų, ir dėti spurgeles. Kepti iš vienos ir kitos pusės kol gražiai pagels. Iškepusias dėti į rėtį, kad nuvarvėtų. Nuvarvėjusias sudėti į kitą lėkštę ir papuošti su cukraus pudrą Skanaus!
Autorius: mia30
INGREDIENTAI:
šiek tiek cukraus pudros (pabarstymui)
5 valgomieji šaukštai cukraus
2 vienetai kiaušinių
500 gramų kvietinių miltų
200 mililitrų pieno
šiek tiek druskos
1.5 stiklinės aliejaus (virimui)
80 gramų sviesto
7 gramai mielių
1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Mieles sumaišyti su šaukštu cukraus, užpilti puse stiklinės pieno. Palikti kilti 10 min. Kiaušinius išplakti su cukrumi iki purios, baltos masės, supilti lydytą sviestą, likusį 150 ml. pieno, įberti likusius 4 šaukštus cukraus ir žiupsnelį druskos. Po to įmaišyti mieles ir suberti miltus. Tešlą išminkyti. Ant stalo iškočioti ir su formelėmis padaryti formas, viduryje padaryti skylutes. Puode įkaitinti aliejų, ir dėti spurgeles. Kepti iš vienos ir kitos pusės kol gražiai pagels. Iškepusias dėti į rėtį, kad nuvarvėtų. Nuvarvėjusias sudėti į kitą lėkštę ir papuošti su cukraus pudrą Skanaus!