Tamsus kakavinis biskvitas perteptas grietine.
INGREDIENTAI:
- Tešlai:
- 600 gramų miltai
- 4 vienetai kiaušinių
- 200 gramų cukraus
- 100 mililitrų kefyro
- 3 valgomieji šaukštai kakavos
- 1 arbatinis šaukštelis sodos
- Kremui:
- 100 gramų cukraus
- 50 gramų vanilinio cukraus
- 3 valgomieji šaukštai grietinės
- Papuošimui:
- 100 gramų juodojo šokolado
- 4 valgomieji šaukštai pieno
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
REKLAMA
REKLAMA
Porcijų skaičius: 10
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Kiaušinius išplaku su 200 gramų cukraus.
- Sodą dedu į kefyrą ir išmaišius iki putų.
- Kefyrą pilu į kiaušinių masę, vėliau dedu kakavą ir miltus. Viską gerai išmaišau, tešla turi būti grietinės tirštumo.
- Pyragą kepu 180 laipsnių karštumo orkaitėje apie 40 - 50 minučių.
- Kremui grietinę plaku mikseriu su 100 gramų cukraus ir vaniliniu cukrumi iki pasidaro puri.
- Šokoladą išlydau su pienu.
- Dar karštą pyragą pjaunu į 4 - 5 dalis ir pertepu grietinės kremu.
- Viršų puošiu šiltu šokoladu.
REKLAMA