Pakaitintame piene išmaišyti mieles bei 2 šaukštus miltų ir 15 min. Padėti šiltai. Kiaušinius išsukti su jogurtu, cukrumi ir lydytu sviestu. Likusius miltus persijoti į indą, supilti mieles, įberti žiupsnelį druskos, sudėti jogurto masę ir išminkius tešlą atidėti 30 min. Uogas atšildyti, nusausinti ir pabarstyti miltais. Pakilusią tešlą padalyti į tris dalis ir iš kiekvienos padaryti juostas. Jas dėti į riebalais išteptą formą, galus sujungti ir supilti kasą. Pynės viršų apibarstyti uogomis, lengvai jas įspausti ir padėti 10 min. Pastovėti. Po to pašauti į 180 orkaitę ir kepti apie 40 min. Atvėsinti, apibarstyti cukraus pudra. Skanaus!
Autorius: Jurgita
INGREDIENTAI:
šiek tiek cukraus pudros
50 gramų cukraus
2 vienetai kiaušinių
0.5 kilogramo kvietinių miltų
150 mililitrų pieno
100 mililitrų jogurto
šiek tiek druskos
50 gramų sviesto
50 gramų mielių
100 gramų uogų (šaldytos)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Pakaitintame piene išmaišyti mieles bei 2 šaukštus miltų ir 15 min. Padėti šiltai. Kiaušinius išsukti su jogurtu, cukrumi ir lydytu sviestu. Likusius miltus persijoti į indą, supilti mieles, įberti žiupsnelį druskos, sudėti jogurto masę ir išminkius tešlą atidėti 30 min. Uogas atšildyti, nusausinti ir pabarstyti miltais. Pakilusią tešlą padalyti į tris dalis ir iš kiekvienos padaryti juostas. Jas dėti į riebalais išteptą formą, galus sujungti ir supilti kasą. Pynės viršų apibarstyti uogomis, lengvai jas įspausti ir padėti 10 min. Pastovėti. Po to pašauti į 180 orkaitę ir kepti apie 40 min. Atvėsinti, apibarstyti cukraus pudra. Skanaus!