• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 2 vienetai avokadų (sunokę)
  • 0.5 vieneto citrinų
  • 5 česnakų
  • šiek tiek juodųjų pipirų
  • 2 vienetai pomidorų pastos
  • šiek tiek alyvuogių aliejaus (extra virgin)
  • šiek tiek druskos
  • 0.5 vieneto čili pipirų (pipiras)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Savaitgalį turėjau svečių, o vakarėlio tema buvo - kiekvienas svečias atsineša savo vyno butelį (skirtingą) ir namie pagamintą užkandį(-džius), tuomet degustuojame ir ragaujame. Po 6 butelių vyno, skoniai susilieja ir atsimenu, vis tą vieną, įviariapusišką skonių kokteilį... Geras buvo vakaras..:) Čia buvo lyrinis nukrypimas..
    O aš paruošiau Guacamole užtepėlę, kadangi tepėm kaip užtepėlę, o ne mirkėm padaže, todėl ir pavadinau užtepėle.
    Patiekiau su orkaitėje pakepinta balta duona (liaud. - „batonu“), kurią įtryniau česnaku.
    Aš negaminau autentiško guacamole, nes neįmanoma gauti visų produktų, tačiau jo skonis tikrai neprastesnis, o užtruksite iki 7 min.
    Rinkitės parduotuvėje sunokusius avokadus, jie turi ir lengvai/minkštai įsispausti.
    Avokadus perpjaunu per pusę - aplink kauliuką, išimu kauliuką, tada su arbatiniu šaukšteliu išskaptuoju avokado minkštimą ir dedu į blenderį, bet dar nemalu, nes reikia sudėti likusius ingredientus. Čia vėlgi reikėtų naudoti akmens grūstuvę, tačiau aš jos neturiu.
    Stambiai supjaustau pomidorą, nulupu česanko skilteles ir susmulkintą čiliuką sudedu į blender'į.
    Išspaudžiu pusę citrinos sulčių ant pomidorų su avokadais bei česnaku, įdedu druskos, pipirų (pagal skonį) ir įpilu „extra virgin“ alyvuogių aliejaus ir sumalu.
    Masę galima smulkinti iki tokios konsistencijos, kokia atrodo mielesnė ir skanesnė.
    Dabar reikia supjaustyti kubeliais likusį pomidorą ir sudėti į suplaktą Guacamole padažą, viską išmaišyti ir galima tepti ant orkaitėje pakepinto batono.
    Batoną dėti ant tuščios skardos (galima ir ant sviesto popieriaus) ir kepti apie 5 min. +150 laipsnių temperatūroje.
    Tuomet batoną apversti ir pakepinti dar apie 4 min., tačiau žiūrėkite, kad nepridegtų ir patikrinkite, nes batonas batonui nelygus.
    Pakepintą batoną įtrintu česnaku.
    Taip pat galima valgyti mirkant tortiliją ar kukurūzų traškučius į Guacamole padažą.
    Bon appetit!

Autorius: Mindaugas

INGREDIENTAI:

  • 2 vienetai avokadų (sunokę)
  • 0.5 vieneto citrinų
  • 5 česnakų
  • šiek tiek juodųjų pipirų
  • 2 vienetai pomidorų pastos
  • šiek tiek alyvuogių aliejaus (extra virgin)
  • šiek tiek druskos
  • 0.5 vieneto čili pipirų (pipiras)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Savaitgalį turėjau svečių, o vakarėlio tema buvo - kiekvienas svečias atsineša savo vyno butelį (skirtingą) ir namie pagamintą užkandį(-džius), tuomet degustuojame ir ragaujame. Po 6 butelių vyno, skoniai susilieja ir atsimenu, vis tą vieną, įviariapusišką skonių kokteilį... Geras buvo vakaras..:) Čia buvo lyrinis nukrypimas..
    O aš paruošiau Guacamole užtepėlę, kadangi tepėm kaip užtepėlę, o ne mirkėm padaže, todėl ir pavadinau užtepėle.
    Patiekiau su orkaitėje pakepinta balta duona (liaud. - „batonu“), kurią įtryniau česnaku.
    Aš negaminau autentiško guacamole, nes neįmanoma gauti visų produktų, tačiau jo skonis tikrai neprastesnis, o užtruksite iki 7 min.
    Rinkitės parduotuvėje sunokusius avokadus, jie turi ir lengvai/minkštai įsispausti.
    Avokadus perpjaunu per pusę - aplink kauliuką, išimu kauliuką, tada su arbatiniu šaukšteliu išskaptuoju avokado minkštimą ir dedu į blenderį, bet dar nemalu, nes reikia sudėti likusius ingredientus. Čia vėlgi reikėtų naudoti akmens grūstuvę, tačiau aš jos neturiu.
    Stambiai supjaustau pomidorą, nulupu česanko skilteles ir susmulkintą čiliuką sudedu į blender'į.
    Išspaudžiu pusę citrinos sulčių ant pomidorų su avokadais bei česnaku, įdedu druskos, pipirų (pagal skonį) ir įpilu „extra virgin“ alyvuogių aliejaus ir sumalu.
    Masę galima smulkinti iki tokios konsistencijos, kokia atrodo mielesnė ir skanesnė.
    Dabar reikia supjaustyti kubeliais likusį pomidorą ir sudėti į suplaktą Guacamole padažą, viską išmaišyti ir galima tepti ant orkaitėje pakepinto batono.
    Batoną dėti ant tuščios skardos (galima ir ant sviesto popieriaus) ir kepti apie 5 min. +150 laipsnių temperatūroje.
    Tuomet batoną apversti ir pakepinti dar apie 4 min., tačiau žiūrėkite, kad nepridegtų ir patikrinkite, nes batonas batonui nelygus.
    Pakepintą batoną įtrintu česnaku.
    Taip pat galima valgyti mirkant tortiliją ar kukurūzų traškučius į Guacamole padažą.
    Bon appetit!

Autorius: Mindaugas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų