Lašišą įtrinti druska bei baltaisiais pipirais ir apšlaksčius alyvuogių aliejumi vartant apkepti ant grotelių arba 180 laipsnių temperatūros orkaitėje. Keptuvėje išlydyti sviestą, pridėti smulkinto česnako bei paprikos ir kaitinti maišant, kol pasiskleidžia aromatas. Pridėti kalendros, laimo sulčių ir dar pakaitinti kelias minutes. Iškeptą lašišą supjaustyti mažesniais gabaliukais, sudėti į lėkštę ir užpilti paruoštu padažu. Mes valgome šiltą, tačiau labai skanu ir šalta. Skanaus.
Autorius: Rasa
INGREDIENTAI:
2 česnakų
2 valgomieji šaukštai kalendrų (smulkinta)
1 vienetas paprikų (raudonoji)
6 vienetai lašišų (filė)
1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus
1 valgomasis šaukštas druskos (košerinė)
125 gramai sviesto
šiek tiek baltųjų pipirų (malti)
1 valgomasis šaukštas sulčių (laimo, šviežios)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Lašišą įtrinti druska bei baltaisiais pipirais ir apšlaksčius alyvuogių aliejumi vartant apkepti ant grotelių arba 180 laipsnių temperatūros orkaitėje. Keptuvėje išlydyti sviestą, pridėti smulkinto česnako bei paprikos ir kaitinti maišant, kol pasiskleidžia aromatas. Pridėti kalendros, laimo sulčių ir dar pakaitinti kelias minutes. Iškeptą lašišą supjaustyti mažesniais gabaliukais, sudėti į lėkštę ir užpilti paruoštu padažu. Mes valgome šiltą, tačiau labai skanu ir šalta. Skanaus.