• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 9 valgomieji šaukštai miltai
  • 150 gramų margarino (skirtas kepiniams)
  • 3 valgomieji šaukštai cukraus
  • 1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus
  • 0.5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
  • 2 vienetai kiaušinių
  • 4 valgomieji šaukštai pieno
  • 5 valgomieji šaukštai miltai (papildomai)
  • 1 vienetas kiaušinių

Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.

INGREDIENTAI:

  • 9 valgomieji šaukštai miltai
  • 150 gramų margarino (skirtas kepiniams)
  • 3 valgomieji šaukštai cukraus
  • 1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus
  • 0.5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
  • 2 vienetai kiaušinių
  • 4 valgomieji šaukštai pieno
  • 5 valgomieji šaukštai miltai (papildomai)
  • 1 vienetas kiaušinių

Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Porcijų skaičius: 10

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Miltus suberti į dubenį, viduryje miltų padaryti įdubą, į kurią supjaustyti kepinių margariną. Rankomis miltus minkyti (trinti), kol gausite trupinius. Į juos sudėti cukrų, vanilinį cukrų ir kepimo miltelius. Dar kartą viską sumaišyti. Įmušti 2 kiaušinius ir supilti pieną pieną. Visus produktus sumaišyti. Kai išmaišysite, masė bus per skysta ir lips prie rankų (ar mentelės), tad reikėtų dėti dar 4 - 5 valgomuosius šaukštus miltų (tiek, kad neliptų prie rankų ir būtų minkšta, o baigti minkyti išėmus iš dubens ant miltais pabarstyto stalo).
  2. Paimkite volelį ir tešlą išlyginkite iki 3 mm storio. Išspauskite norimos formos ir dydžio kepinio formą (iš tešlos likučių ant saisainio viršaus galima padaryti dekoracijų.
  3. Dėkite į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą. Sudėtus kepinius reikia aptepti kiaušinio plakiniu, jo pagalba, kepant jie įgaus auksinę spalvą. Kepti orkaitėje įkaitintoje iki 180°C temp., kol įgaus gražią auksinę spalvą.

    Skanaus :)

Autorius: Evelina K.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų