Tai labai lengvai pagaminamas pyragas su nuostabiu citrinų skoniu ir kvapu. Kartais tobulam skoniui nebūtina įspūdinga išvaizda - net ir paprastutis pyragas gali būti pasakiško skonio. Tobulas vėsiam pavasario vakarui prie knygos ar gero filmo.
REKLAMA
REKLAMA
INGREDIENTAI:
- 180 mililitrų pieno
- 3 vienetai kiaušinių
- 100 gramų rudojo cukraus
- 70 gramų sviesto
- 50 gramų miltai
- 1 vienetas citrinų
- 0.5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
- 1 žiupsnelis druskos
Porcijų skaičius: 6
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Citriną nušveisti ir smulkia tarka nutarkuoti žievelę, iš minkštimo išspausti sultis. Atskirti kiaušinių baltymus nuo trynių.
- Sviestą išlydyti ir sumaišyti su cukrumi, įmaišyti citrinos žieveles, sultis ir gerai išplakti plaktuvu.
- Tuomet pridėti trynius, miltus, kepimo miltelius, pieną ir dar kartą gerai išplakti.
- Baltymus su druska išplakti iki standžių putų ir dalimis įmaišyti į tešlą.
- Krėsti tešlą į kepimo formą ir kepti 30 min. iki 180 C laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje.
- Iškepusį pyragą šiek tiek ataušinti ir skanauti.
REKLAMA