500 gramų tešlos (Mišinys cepelinams iš parduotuvės)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Bulves nulupti, sutarkuoti. Į tarkius supilti "mišinį cepelinams", gerai išmaišyti ir palikti 5min, kad išbrinktų (jei masė skystoka, įpilti truputį bulvių krakmolo). Į faršą įmušti kiaušinį, smulkiai supjaustytą svogūną, pipirų, druskos. Iš masės formuoti delno dydžio paplotėlius, dėti įdarą. Suformuotus cepelinus dėti į pasūdytą verdantį vandenį, virti 25-30 min atidengus puodą. Patiekti užpylus spirgučiais ir grietine. Skanaus!
Autorius: inga
INGREDIENTAI:
2 kilogramai bulvių
šiek tiek juodųjų pipirų
1 vienetas svogūnų
100 gramų svogūnų (laiškai)
300 gramų kiaulės lašinių (rūkyti)
1 kilogramas kiaulės faršo
1 vienetas kiaušinių
šiek tiek druskos
450 gramų grietinės
500 gramų tešlos (Mišinys cepelinams iš parduotuvės)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Bulves nulupti, sutarkuoti. Į tarkius supilti "mišinį cepelinams", gerai išmaišyti ir palikti 5min, kad išbrinktų (jei masė skystoka, įpilti truputį bulvių krakmolo). Į faršą įmušti kiaušinį, smulkiai supjaustytą svogūną, pipirų, druskos. Iš masės formuoti delno dydžio paplotėlius, dėti įdarą. Suformuotus cepelinus dėti į pasūdytą verdantį vandenį, virti 25-30 min atidengus puodą. Patiekti užpylus spirgučiais ir grietine. Skanaus!