Salotos labai tinka burokėlių gerbėjams, besilaikantiems dietos ar šiaip nevalgantiems mėsos ir užpilų. Burokėliai kepti orkaitėje, prieš tai juos supjausčius ir suvyniojus į foliją. Tai jiems priduoda ypatingo skonio.
REKLAMA
REKLAMA
INGREDIENTAI:
- 1 vienetas burokėlių (pailgas)
- 1 vienetas morkų (didelė)
- 3 valgomieji šaukštai konservuotų pupelių
- 1 lapas pekino kopūstų
- 1 gabalas poras
- 1 valgomasis šaukštas aliejaus
- 1 žiupsnelis himalajų druskos
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
REKLAMA
Porcijų skaičius: 2
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Burokėlį nuplauti, supjaustyti riekelėmis, aptepti aliejumi, suvynioti į foliją .
- Morką nuskusti, supjaustyti griežinėliais.
- Orkaitę įkaitinti iki 180 C laipsnių temperatūros, sudėti į kepimo skardą burokėlius folijoje ir morkas ( jei kepate be silikoninio kilimėlio, įkloti kepimo popieriaus), kepti 40 min.
- Pekino kopūsto lapą ir porą susmulkinti, suberti konservuotas pupeles, druską, išmaišyti.
- Iškeptoms daržovėms leisti atvėsti, nuo burokėlių nulupti odeles, viską sudėti į lėkštę, jei reikia, pabarstyti druska.
REKLAMA