Bulves nuskuskite, supjaustykite plonais griežinėliais ir išklokite keliais sluoksniais aliejumi pateptą kepimo indą. Į indą įmuškite kiaušinį, supilkite pieną, įspauskite česnaką, įberkite druskos, pipirų, išplakite ir sumaišykite su puse tarkuoto sūrio. Gauta mase užpilkite bulvių griežinėlius ir viską apibarstykite likusiu sūriu. Kepkite apie 30 min. 180 laipsnių temperatūroje, kol bulvės tampa minkštos ir sūris gražiai apskrunda. Patiekite šiltą. Skanaus.
Autorius: Audronė
INGREDIENTAI:
1 kilogramas bulvių
1 vienetas česnakų (skiltelė)
šiek tiek juodųjų pipirų
1 vienetas kiaušinių
2 stiklinės pieno
200 gramų pieno
1 arbatinis šaukštelis druskos
4 valgomieji šaukštai aliejaus
šiek tiek sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Bulves nuskuskite, supjaustykite plonais griežinėliais ir išklokite keliais sluoksniais aliejumi pateptą kepimo indą. Į indą įmuškite kiaušinį, supilkite pieną, įspauskite česnaką, įberkite druskos, pipirų, išplakite ir sumaišykite su puse tarkuoto sūrio. Gauta mase užpilkite bulvių griežinėlius ir viską apibarstykite likusiu sūriu. Kepkite apie 30 min. 180 laipsnių temperatūroje, kol bulvės tampa minkštos ir sūris gražiai apskrunda. Patiekite šiltą. Skanaus.