Nuvalyti,nuplauti briuselio kopūstai išverdami pasūdytame vandenyje, kad nesukristų. Iš sviesto ir miltų paruošiamas užpilas. Į jį įpilti pieno tuomet gaunasi padažas. Jis kiek palaikomas, kad sutirštėtų, o po to pagardinamas pipirais, muskato riešutu ir citrinos sultimis. Briuselio kopūstai apliejami šiuo padažu, patroškinami ir apibarstomi tarkuotu sūriu.
Skanaus!
Autorius: mia30
INGREDIENTAI:
šiek tiek juodųjų pipirų
šiek tiek muskato
2 arbatiniai šaukšteliai kvietinių miltų
250 mililitrų pieno
2 arbatiniai šaukšteliai grietinėlės
2 valgomieji šaukštai pieno (tarkuotas)
šiek tiek druskos
2 valgomieji šaukštai sviesto
600 gramų briuselio kopūstų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Nuvalyti,nuplauti briuselio kopūstai išverdami pasūdytame vandenyje, kad nesukristų. Iš sviesto ir miltų paruošiamas užpilas. Į jį įpilti pieno tuomet gaunasi padažas. Jis kiek palaikomas, kad sutirštėtų, o po to pagardinamas pipirais, muskato riešutu ir citrinos sultimis. Briuselio kopūstai apliejami šiuo padažu, patroškinami ir apibarstomi tarkuotu sūriu.