Šiltame vandenyje ištirpinti mieles ir cukrų. Suberti druską ir miltus. Miltų dėti tiek, kad gautųsi grietinės tirštumo tešla. Išmaišyti, įpilti aliejų, vėl išmaišyti. Palikti 20 min. Iškepti blynus. Vieną pusę stipriau, kitą vos vos. Išvirtus džiovintus grybus sumalti su mėsmale. Likusiame grybų nuovire išvirti grikius. Svogūnus susmulkinti ir apkepinti aliejuje. Sumaišyti grikius su grybais ir svogūnais, įspausti česnako. Ant labiau pakeptos blyno pusės dėti grikių įdaro, susukti ir apkepinti keptuvėje.
Autorius: Aurelija
INGREDIENTAI:
3 valgomieji šaukštai cukraus (tešlai)
2 česnakų
300 gramų grikių
3 vienetai svogūnų
šiek tiek kvietinių miltų (tešlai)
3 stiklinės vandens (tešlai)
1 arbatinis šaukštelis druskos (tešlai)
4 valgomieji šaukštai aliejaus (tešlai)
100 gramų grybų (džiovinti)
1 arbatinis šaukštelis mielių (tešlai)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Šiltame vandenyje ištirpinti mieles ir cukrų. Suberti druską ir miltus. Miltų dėti tiek, kad gautųsi grietinės tirštumo tešla. Išmaišyti, įpilti aliejų, vėl išmaišyti. Palikti 20 min. Iškepti blynus. Vieną pusę stipriau, kitą vos vos. Išvirtus džiovintus grybus sumalti su mėsmale. Likusiame grybų nuovire išvirti grikius. Svogūnus susmulkinti ir apkepinti aliejuje. Sumaišyti grikius su grybais ir svogūnais, įspausti česnako. Ant labiau pakeptos blyno pusės dėti grikių įdaro, susukti ir apkepinti keptuvėje.